Har du sett världen – 2019
När


2019-05-28
19:00 - 21:00

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Västra hamnen


21 maj 2019 är det nypremiär för föreställningen om Malmös historia och Mikael Wiehes liv – “… har du sett världen”

2019 år största publiksuccé på Malmö Live Konserthus var utan konkurrens “… har du sett världen”. Över 13 000 hänfördes i konsertsalen av musikföreställningen om Malmös historia och Mikael Wiehes liv. Försommaren 2019 får publiken ytterligare en chans. Tisdag 21 maj är det premiär och därefter följer ytterligare nio föreställningar av produktionen.

Sissela Benn ersätter Nour El-Refai i rollen som den unge Mikael Wiehe. I övrigt är det samma föreställning som har bearbetats och där Sissela Benn delar scen med Mikael Wiehe, Edda Magnason och Malmö SymfoniOrkester.

— Jag är uppväxt med Wiehes musik men känner honom även som pappa i och med att jag är vän med hans döttrar. Edda och jag bodde båda på Möllan i början av 2000-talet och umgicks i samma kretsar. Och Malmö känner jag utan och innan. Så att få dela scen med fantastiska Mikael och Edda och en symfoniorkester känns såklart väldigt mäktigt men också faktiskt helt rätt, säger Sissela Benn.

— Jag gläder mig oerhört åt att få fortsätta uppträda med Malmö SymfoniOrkester och Edda Magnason, och jag ser med förväntan fram emot samarbetet med Sissela Benn, förklarar Wiehe.

— Jag har saknat sfären i den här föreställningen: Wiehes musik och dom stora drömmarna mitt i diskbänksrealismens Malmö. Och det ska bli fantastiskt kul att få jobba med Sissela Benn för första gången, säger Edda Magnason, som även är aktuell med ”En Fröjdefull Jullunch” på Malmö Live i december