Jaktpaviljongen: Skapandet är en värd där tid inte existerar
När


2018-12-07
17:00 - 21:00

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne

Utställning i Jaktpaviljongen:
Skapandet är en värd där tid inte existerar. En liten ljudisolerad bubbla av frid och djup koncentration.

Av Theres Jensen

Fri entré!

Öppettider:
Fredag 7 december kl 17-21
Lördag 8 december kl 11-16
Söndag 9 december kl 11-16

Jag heter Theres Jensen. Bor idag nära kultur rika Möllan men är uppvuxen i Vänersborg. När jag var 23år behövde jag akut ett sommarjobb och lite slumpmässigt sökte jag mig till Lss. Nu är jag 43år och har arbetat utan avbrott med funktionshinder och neuropsykologiska funktionsnedsättningar.

Min utställning kommer därför att handla neuropsykiatriska tillstånd, gestalta diagnoser, känslointryck och försöka skala av stereotypisk tankesätt kring människor med diagnoser. Mina områden rör sig inom autism spektrat samt de som är närliggande. Add, adhd, tvångssyndrom, depression, utåtagerande beteendeproblematik, mm

Jag själv är diagnostiserad med adhd sedan sommaren 2017. Att måla ger mig en paus från allt brus. Jag samlar energi och skapandet gör mig harmonisk och lycklig. Det finns inga rätt eller fel, om jag vill skapa något dramatiskt så är det jag som för penseln till målet.

I denna utställning kommer jag visa målningar på duk med akryl men jag arbetar även i akvarell. Jag älskar att skapa abstrakt konst, kan hända att några sådana slinker med.
Detta är min första utställning. Det är även nu sen diagnosen som jag kan färdigställa mina verk. Bättre nu än aldrig.

Jag kommer finnas för att visa min kost men även föra dialoger i ämnet neuropsykiatriska diagnoser i de mott jag har kunskap. Om jag har tur kommer jag även lära mig något nytt.

Varmt välkomna!