Daniel Lemma på Dunkers kulturhus
När


2019-10-18
18:00 - 19:30

Var

Om evenemanget


Skåne


Sätt en stålsträngad gitarr i händerna på Lemma, låt honom hålla takten med foten mot golvet och lägg på sin höjd till lite bas och trummor. Mer behövs inte. Konserten blir en intim avskalad kväll där Daniel Lemma växlar mellan sina egna låtar, andras låtar som inspirerat honom, samt de Karin Boyetolkningar som legat till grund för föreställningen ” Stjärnornas Tröst” på Göteborgs Stadsteater.

Lemma har många musikaliska förälskelser men den verkliga kärleken är den amerikanska folkmusiken, ända sedan första gången han hörde musikvetaren Alan Lomax fältinspelningar från 30- och 40-talet. Det vill säga ”in med musikerna i ett rum, fånga upp av i tratt, vibrationerna ner i en nål, gravera skivan och så var det klart.” Det här enkla tillvägagångssättet tilltalar Daniel Lemma, möjligheten att fånga ögonblicket, snarare än att mejsla fram ett perfekt sound under utdragna studiosessioner. Den lilla sättningen passar också Lemmas karakteristiska röst, med sitt lätta vibrato.

Men vad är det med den här musiken som lockar en göteborgare med rötter i Skåne och Etiopien?
– Det är just den där blandningen… folk från hela världen möttes precis samtidigt som man började spela in ljud och dokumentera det mötet. Det är musik som hör hemma ingenstans och överallt egentligen, säger Danile själv.

Konserten ingår i höstens serie av ”Dunkers Big 5”, som ger publiken chansen att komma kända artister nära.

Mer info: http://www.daniellemma.com

Plats: Konsertsalen, Dunkers kulturhus

Längd: 90 minuter, utan paus

Entré: 350 kronor, 295 kronor med kulturkort och student. Köp biljett direkt via ticketmaster.se eller i Dunkers biljettcentral.