Skåne Plus

Dans på Brändan

1 juni 2022
19:00 - 23:00
Malmö Folkets Park


Äntligen är det dags för dansbandskvällar på Brädan i Folkets Park, vår klassiska dansrotunda från 1940-talet! Under våren och sommaren bjuder vi upp till dans vid tre tillfällen med banden Black Jack, Callinaz och Martinez.
🌻 Premiär 4 maj med Black Jack
Fri entré
Kl. 19-23
Black Jack behöver ingen närmare presentation utan är ett av Sveriges största dansband. Mycket tack vare deras mastodonthit
”Inatt Inatt – Inget stoppar oss nu” som är den dansbandslåt som streamat i särklass mest på Spotify och som vann omröstningen ”alla tiders största dansbandslåt” för några år sedan.
🌻1 juni men Callinaz
Fri entré
Kl. 19-23
Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra Skåne som har spelat i Folkets park flera gånger. Med en tydlig profil och sitt eget sound turnerar bandet runt både Sverige och har under senare år dessutom kommit att bli ett av Norges populäraste band. Musiken som spelas är en mix av swing, rock’n’roll och rockabilly i ett sound som inspireras av 50, 60-talet möter dagens populärmusik.
🌻6 juli med Martinez
Fri entré
Kl. 19-23
Martinez vann den tunga titeln “Årets dansband 2018” och prisades med en Guldklav i Malung. Härnösandsbandet bjuder på sväng från sin egen låtskatt kryddat med låtar från förr. Martinez har medverkat i bl.a Bingolotto och har haft flera låtar på svensktoppen.
Sann spelglädje utlovas och en doft från 60-talet gör sig påmind när Martinez bjuder upp till dans.
🥤Servering finns på plats för den som behöver svalka sig mellan turerna.
🌸Sedan 1940-talet har det dansats på Brändan. Dansrotundan ritades av Fritz Jaenecke och anlades 1944 på den plats där stora bergochdalbanan brunnit ner – därav namnet Brändan.
Dans på Brändan arrangeras av Malmö Folkets Park.