En hyllning till Ella Fitzgerald feat. MSO | Malmö Live
När


2019-03-01
19:00 - 21:00

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Västra hamnen


Musikälskare och jazzfantaster i synnerhet kan se fram emot en storslagen och glädjefylld hyllning till Ella Fitzgerald – The First Lady of Jazz – Malmö Live.

Den folkkäre dirigenten Anders Berglund är konstnärligt ansvarig för konserten med Malmö SymfoniOrkester och några av landets mest lysande stjärnor på jazzhimlen – Rigmor Gustafsson, Sharon Dyall och Ellen Andersson. Konserten kretsar kring Ella Fitzgeralds tolkningar av George och Ira Gershwins stora musikskatt. MSO är för kvällen förstärkt med både saxsektion och kompgrupp för att skapa ett extra svängigt storbandssound. Under 2018 framfördes ”Ella Fitzgerald & The Gershwin Songbook” med stor framgång av Radiosymfonikerna i Berwaldhallen i Stockholm och den rosades av både publik och press.

– Det är tre fantastiska sångerskor som alla är jazzbaserade, men på olika sätt: Rigmor Gustafsson som är en av Sveriges bästa jazzsångerskor, Sharon Dyall som även har gjort många musikaler samt Ellen Andersson, jazzsångerska på väg upp, vinnare avJazzkatten 2017 och som har anammat lite av Ellas stil när det gäller scatsong, vilket inte så många behärskar i Sverige, säger Anders Berlund.

Ella Fitzgerald
Ella Fitzgerald (1917–1996) var en av 1900-talets största sångerskor och med en repertoar som innehöll mycket musik ur ”The Great American Songbook”. Denna amerikanska sångskrivartradition rymmer en hel skattkista av sånger från tidigt 1900-tal och lade grunden för en del av populärmusiken, i synnerhet inom jazz, rock och singer songwriter-genren. Ella Fitzgerald sjöng mycket Gershwin som gjorde just orkestermusik med en touch av jazz.

Läs mer på: https://malmolive.se/program/en-hyllning-till-ella-fitzgerald-feat-mso