Ian McEwan
När


2019-10-27
16:00 - 17:30

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Gamla staden

I år firar Författarscenen 10 år och vi gör det med ett besök av en av de mest efterfrågade författarna under åren – Ian McEwan.

McEwan är efter böcker som ”Domaren”, ”Amsterdam”, ”Försoning” och ”Nötskal” en av Storbritanniens allra mest ansedda författare, älskad och hyllad av såväl läsare som kritiker. McEwan har också varit verksam som manusförfattare och ett tiotal av hans böcker, som ”På Chesil Beach”, ”Försoning”, ”Domaren” och ”Kärlekens raseri”, har också filmatiserats.

Ian McEwan föddes 1948 i Hampshire men tillbringade sin uppväxt i Tyskland, Libyen och Östasien då hans far var utposterad officier. Tolv år gammal kom han tillbaka till England. Han studerade litteraturvetenskap och kreativt skrivande och debuterade på 1970-talet med skräcknoveller, även hans första romaner rörde sig i samma genre. Utöver noveller, romaner och filmmanus har han också skrivit barnböcker och dramatik. 1998 belönades han med Man Booker-priset för ”Amsterdam” och har dessutom nominerats till priset ytterligare sex gånger.

I höst är McEwan aktuell på svenska med romanen ”Maskiner som jag”, ett triangeldrama med en mänsklig robot i 1980-talets London. Ett moraliskt dilemma som obönhörligt avslöjar vad som kan hända när vi människor uppfinner sådant som ligger bortom vår kontroll. En bok som, liksom så ofta i McEwans författarskap, får oss att ställa frågan: Vad innebär det att vara människa?

På Författarscenen samtalar Ian McEwan med författaren Torbjörn Flygt.

Söndag 27 oktober
Klockan 16.00
Ljusets kalender på Stadsbiblioteket
Fri entré

I samarbete med Brombergs