Pontus & Amerikanerna | KB, Malmö
När


2019-08-31
21:00 - 23:00

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne

*** BILJETTSLÄPP PÅ MÅNDAG 3 JUNI KL 10.00 ***

Popgruppen Pontus & Amerikanerna återförenas! Under våren – precis 30 år efter skivdebuten 1989 – släpptes nya singeln ”Folk som oss”. Den 31 augusti kommer gruppen till KB i Malmö!

Med låtar som ”Min bror och jag”, ”Godmorgon Columbus” och ”Elvis och Astronauter” vann Pontus & Amerikanerna under 1990-talet stor publik runt om i Sverige. När gruppen sommaren 2018 – efter 20 års uppehåll – ställde sig på scenen igen visade det sig att publikens intresse fanns kvar. Gruppen drog bland annat fullt hus på Kackelstugan i Öland. Inspirerade bestämde sig grundarna Pontus Holmgren och Peter Bergkrantz att fortsätta spela.

I maj släpptes bandets första nya låt sedan 1998: ”Folk som oss”. Likt bandets tidigare låtar är den skriven av Pontus och Peter. Inspelningen skedde i Stockholm, i skuggan av värmeverket i Hjorthagen och intill järnvägsspåren i Vasastan. Bandet producerade själva tillsammans med sin gamle vapendragare inspelningsteknikern Alar Suurna. På inspelningen hörs bland annat bröderna Rongedal och Atlas strings.

– En kampsång för anständigheten, vänligheten och kärleken, säger bandets textförfattare Pontus Holmgren.

Med ”Folk som oss” adderad till de gamla låtarna gör Pontus och Peter tillsammans med sina nya medmusiker i sommar ett tiotal spelningar i sommar. Se till att vara på plats på KB för en kväll i nostalgins tecken!

Åldersgräns: 18 år
Dörrar: 20.00 | På scen: 21.00
Presenteras av Kulturbolaget