Skåne Plus

Foto: Tina Axelsson

Rebecka Törnqvist

20 maj 2022
19:00 - 22:00
Victoriateatern


Rebecka Törnqvist har en röst som ställer henne bland våra allra främsta sångerskor och är en unik låtskrivarbegåvning som rört sig från debutalbumets jazz till de senare alstrens lågmält avskalade och säregna pop. Till Victoria kommer hon med musikerna Johan Lindström, Per Texas Johansson, Margareta Bengtson och Konrad Agnas. Tillsammans har de under de senaste åren, både på skiva och konsert, finslipat sitt samarbete till musik med stor tydlighet och frihet.
► Picknickevenemang
► Fredag 20 maj – lördag 21 maj, insläpp kl 19, på scen ca kl 19.30
► Pris: 300 kr vid bord/ 260 kr på balkong. Stud/pens: 260 kr vid bord/ 220 kr på balkong.
► Biljetter säljs online och över disk via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-10 30 20.
Rebecka Törnqvist föddes 1964 i Uppsala och slog igenom i början av 90-talet med hits som “Good Thing”. Hon har också varit en del av gruppen Gloria. Ända sedan debuten 1993 har Rebecka varit omgiven av de bästa av de bästa när det kommer till musiker; etablerade såväl som mindre omtalade. Hon har alltid lagt enorm vikt på att hitta det unika uttrycket.
Rebecka Törnqvists senaste skiva, Home Secretary, blev hyllad i pressen och bland annat beskriven som hennes bästa hittills. “Musikalisk magi “(SVD), “omtumlande och stämningsfull konsert” (UNT) “melankoliskt och laddat” (GP), är några röster om gruppens konserter.
På scen:
Rebecka Törnqvist – sång
Johan Lindström – gitarr
Per Texas Johansson – klarinett och flöjt
Margareta Bengtson – harpa
Konrad Agnas – trummor