River’s Edge i Salong Camera 12 juni
När


2019-06-12
18:30 - 20:10

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Gamla staden


EN MÖRK HEMLIGHET I EN AMERIKANSK SMÅSTAD, BASERAT PÅ EN VERKLIG HÄNDELSE.

RIVER’S EDGE visas den 12 juni kl 18.30 i Salong Camera.

En grupp med high school-ungdomar inser att det finns en mördare i deras gäng. Samson skryter om att han har dödat sin flickvän Jamie, och när de inser att han talar sanning reagerar de alla väldigt olika.

Regi: Tim Hunter | Skådespelare: Keanu Reeves, Crispin Glover, Ione Skye | Land: USA (1986) | Åldersgräns: Från 15 år

SOMMARÖPPET PÅ SPEGELN!
Hurra! Vårt sommarprogram har kommit och filmerna ligger uppe på hemsidan (https://biografspegeln.se/#/content/17).

Vi kör två parallella serier – utöver ordinarie repertoar – där du dels kan leva ut alla sommar- och semesterkänslor i serien SOMMAR PÅ BIOGRAFEN / SUMMER AT THE CINEMA, dels en serie där vi firar att det är 50 år sedan månlandningen HYLLNING TILL RYMDEN / CELEBRATING SPACE.

I sommarserien ingår allt från känslan av hur underbart det kan vara att slippa gå till skolan (trasiga bittra verklighetsbaserade Rivers Edge), till hur spännande det kan vara att bada med djur (70-talsklassikerna Piraya och Hajen, men också en magisk Daryl Hannah som sjöjungfru i 80-talsrullen Splash). Sommar handlar också så klart om fest och dans; missa inte den hysteriskt roliga Hairspray (1988) eller varför inte njuta av att se andra ta det överstyr i till exempel Fear and Loathing in Las Vegas?

Rymdprogrammet öppnar stenhårt med hotande undergång med remaken från 1978 av Invasion of the bodysnatchers (Världsrymden anfaller). Här gäller det att hålla sig vaken! Märkliga utomjordiska fenomen fortsätter vara en favorit på bioduken genom The Abyss, The Faculty, Dune, älskade kalkonen Plan 9 from outer Space och Predator från 1987 (”if it bleeds we can kill it”). Vi kommer också premiärvisa (23 augusti) den nya och mycket efterlängtade Apollo 11 där aldrig tidigare visad dokumentation av själva månfärden har utlovats.