Satanique Samba Trio – Misantropicalia
När


2019-09-18
19:30 - 22:30

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Davidshall


Satanique Samba Trio – Misantropicalia
Onsdag 18 september på scen 19.30
Victoriateatern
Biljettpris: salong 160 kr, balkong 120 kr, student 80 kr
Fri entré för medlemmar!
Biljetter: https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/satanique-samba-trio-misantropicalia

Inte någon brasiliansk traditionell rytm förblir orörd i Satanique Samba Trios framfart.
Med dissonans och provokation har gruppen attackerat Brasiliens välkända musikaliska arv som samba, bossa nova och lambada. Trion, som för övrigt är en kvintett, använder sig av såväl akustiska som elförstärkta instrument.

Satanique Samba Trio bildades 2003 som en motkraft till Brasiliens musikaliska arv.
Deras nytolkning av de ofta förekommande klichéerna i brasiliansk folkmusik uppfattas av många som en provokation mot det brasilianska musiklandskapet. Kvintettens musik drivs av en enkel men fruktbar estetisk riktning, en dekonstruktion av de mest utnötta uttrycken. I sin rekonstruktion av traditionen, balanserar gruppen vilda experiment och frijazz-improvisationer av freak-barock melodier med rytmiska snedvridningar.

Men samtidigt som de är obevekliga i sin inställning till det kulturella status quo i Brasilien, är deras musik inte bara död och förstörelse. Stunder av äkta melodiös skönhet är begravd djupt i det noggrant konstruerade kaoset. Deras instrumentation är lika varierad som stilarna de införlivar i sin musik. Satanique Samba Trio är det obestridliga beviset på livet efter Tropicália-rörelsen. Detta är estetik à la satanism tropical!

På scen:
Munha da 7: elbas
Gustavo “Don Chavez” Elias: akustisk gitarr
Jota Dale: Cavaco
Lucas “Sombrio” Muniz: basklarinett
Lupa Marques: slagverk

Tillgänglighet i lokalen
För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via eva@mixmusik.com
Övriga frågor om tillgänglighet kontakta Edin Bahtijaragic: edin(at)victoria.se

Picknickkonsert
Ett av få ställen i Sverige där du kan ta med dig mat och dryck efter eget önskemål. Fyll korgen med något gott, kom och njut! Tänk på att du inte kan ta mat och dryck med dig om du sitter på balkongen. Victoriateatern öppnar sitt lilla kafé där ni kan handla , folköl, snacks, kaffe, te, läsk, choklad och kakor.

Varmt välkommen!