Tarabband & Musica Vitae – Live again!
När


2019-09-18
19:00 - 21:00

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Gamla staden


När svenska renommerade världsmusikbandet Tarabband och kammarorkestern Musica Vitae möts skapas en unik och livlig fusion där arabiska musiktraditioner växlas upp till en symfonisk och magnifik upplevelse.

Tarabbands originalkompositioner – där berättelserna om identitet, vänskap, kärlek, krig och exil lyser starkt – presenteras här i nya dramatiska orkesterarrangemang som adderar kraft och muskler men också lämnar luft och utrymme till de minsta musikaliska detaljerna.

Skivan – ett nio låtars livealbum – ger lyssnaren den råa upplevelsen av när band och orkester möttes på Palladiums scen för en speciell kväll, släpps den 24 maj och nu har du en unik chans att uppleva konserten live igen!

Tarabband har de senaste åren gjort succé i arabvärlden med utsålda konserthus och bandet har en växande fanbase över hela världen, särskilt i Mellanöstern. 2017 mottog gruppen det prestigefyllda priset Årets grupp vid Folk & Världsmusik-galan och 2018 firade bandet 10-årsjubileum.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt.

Arr: Musik i Syd
Foto: Ali Jehad