Torsson | Victoriateatern
När


2019-09-20
19:00 - 22:00

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Davidshall


TORSSON

► Picknickkonsert
► Fredag 20 september – lördag 21 september, insläpp kl. 19, på scen kl. 19.30
► Pris: 340 kr vid bord, 300 kr på balkong. Stud/pens: 300 kr vid bord, 260 kr på balkong.
► Biljetter säljs via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-10 30 20. Biljettlänk: http://bit.ly/torsson-2019

De ligger bakom odödliga hits som ”Det spelades bättre boll”, ”Blodomloppet” och ”Klippans centrum”, och är ute och spelar mer än någonsin, trots att snart 43 år har gått sedan debuten. 2008 var första gången som Torsson spelade på Victoriateatern och de har sedan dess haft ytterligare 16 konserter på scenen. Missa inte detta tillfälle att se ”Det fjärde bästa bandet i Lund”!

Torssons karriär inleddes en fredagskväll i november 1976 då bandet hade sin första konsert på Lilla Teatern i Lund. Trots att publiken bara bestod av tre personer, fick bandmedlemmarna blodad tand och bestämde sig för att fixa en spelning till. Hobbybandet Torsson var igång och betade snabbt av scenerna i Skåne och arbetade sig efterhand allt längre upp i landet och blev kända för sitt avskalade sound och karakteristiska låttexter med vardagsperspektiv på stort och smått. Musiken har för många varit svår att sätta en etikett på; allt från punk till dansband har förekommit i recensioner och reportage.

Torsson årgång 2019 är ett tight liveband med frontmannen Bo Åkerström, tillika professor i medicinsk kemi, längst fram vid scenkanten. Under hösten 2019 börjar Torsson att spela in sitt nionde studioalbum som kommer att ges ut 2020.

På scen:
Thomas Holst – gitarr, orgel, piano, sång
Dan Persson – bas, sång
Michael Sellers – gitarr, sång
Rikard Swärdh – trummor
Bo Åkerström – sång, gitarr

Video: https://youtu.be/XR0UsSZxVPQ
Foto: Daniel Bexell

► Hela Victoriateaterns program finns på http://www.victoria.se. Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få reda på senaste nytt, biljettsläpp, erbjudande och annat smått och gott. Registrera dig via http://www.victoria.se/nyhetsbrev

► För mer information om Victoriateatern, tillgänglighet och andra vanliga frågor, se: http://bit.ly/victoria_FAQ

#victoriateatern #konsert