Vilma Flood + Viktor Olsson
När


2019-10-04
19:00 - 23:15

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne,Gamla staden


FOLK Å ROCK i samarbete med 28 Booking presenterar två svenska artister nära det stora genombrottet: VILMA FLOOD och VIKTOR OLSSON!

Fredag 4:e oktober. Öppnar 19, På scen 21, ett set var. Entré 180kr. Förköp online via Tickster.com. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bar, café & restaurang. Välkomna!

VILMA FLOOD:
Vilmas senaste album Moodswinger (prodcerat av Tobias Fröberg) har fått sensationellt bra recensioner, för att inte tala om vad folk skriver når de ser henne live:

Senast i helgen kallades hon ”Festivalens stora fynd!” av Barometern när hon spelade på Kalmarfestivalen
http://www.barometern.se/article/festivalens-stora-fynd (låst, men här kommer ett utdrag ur texten)

”Låten Moodswinger följs upp med How I Love Being Alive, där stämmorna drogar en till gåshud, och Green Eyed Moron som är släpig skogsblues med pondus. Hennes personliga texter rymmer gott om melankoli, men också hyllningar till de viktiga personerna i hennes liv.
Den knappa halvtimmen vi får med Vilma Flood och hennes band är stark hela vägen. Allra bäst är slutrefrängen i kraftballaden Fan Of You, som innebär ett av festivalens mest träffande ögonblick.”

När hon spelade på Sthlm Americana i juni var hon en av de mest omnämnda när festivalen frågade sin publik på FB vad som varit den bästa konserten på årets festival.

Om ni kollar på Kritiker.se så har hon ett av årets högsta snittbetyg med 4,3 för Moodswinger, och där man ser att hon bla fått följande betyg för albumet:
5 av 5 i Värmlands Folkblad – https://www.vf.se/2019/04/04/intimt-men-med-himlen-som-tak/
4 av 5 i Nöjesguiden – http://www.nojesguiden.se/recensioner/musik/vilma-flood-moodswinger
8 av 10 i Sonic – http://sonicmagazine.com/2019/04/26/vilma-flood-moodswinger/
8 av 10 i Zero – https://zeromagazine.nu/2019/05/02/vilma-flood-moodswinger
4 av 5 i NWT – https://www.nwt.se/2019/05/10/vilma-flood-starkt-och-eget/
4 av 5 i Ung Tro – http://ungtro.com/recensioner/folk-med-nerv

Vilma Flood – Moodswinger på Spotify: https://open.spotify.com/album/2whgQVCfQXV3vnBrhkMUNp?si=ilFGuAFYQl-tVPrOWBHPwA
Vilma Flood – Fan of You: https://www.youtube.com/watch?v=CtG6nZ_-v04

VIKTOR OLSSON:
I år när Viktor spelade på Peace & Love fick han följande betyg:
”Viktor Olsson sjunger med hjärtat i handen som om varje ord och stavelse var den sista.
Han fångar sin publik och får oss att lyssna storögt på historier om brända hjärtan, om drömmar, om förhoppningar om lampor som tänds i taken.
Det finns bättre uppdrag i musikvärlden än att öppna en festival, absolut. Det finns bättre väder att spela i än spöregn, absolut.
Men det finns nog just nu ingen artist i detta land som lyckas förmedla sina känslor på ett så själfullt och direkt sätt från en scen som Viktor Olsson från Stenungsund. ”
– Drefvet.se

Fler hyllningar i Drefvet:
http://www.drefvet.se/viktor-olsson-du-lever-livet
”Med årets (hittills) varmaste dagar kom årets (hittills) svängigaste singel. Viktor Olsson visar åter igen att han är på väg mot något stort, något större. Som textförfattare kan han med gott samvete räkna in sig bland toppskiktet i detta land”

http://www.drefvet.se/viktor-olssons-sjalvbetitlade-vykort-ar-ett-av-arets-starkaste-slapp/
”Viktor Olssons självbetitlade vykort är ett av årets starkaste släpp”

Viktor Olsson är artisten & låtskrivaren från Stenungsund som hyllats av både lyssnare och kritiker för sina två album ”Stenungsund” 2015. Samt det självbetitlade ”Viktor Olsson som släpptes 2018. Det senare möttes av idel lovord där Barometern kallade albumet för ”Årets Bästa Platta på Svenska”.
Göteborgs-Posten gav albumet 4 av 5 fyrar och skrev att Viktor Olsson sjunger bättre än någonsin. Albumet följdes upp av en turné där spelningen på Bar Brooklyn i Stockholm utsågs till en av årets bästa av Sonic Magazine, samt av Lars Nylin på Musikindustrin.

2015 debuterade då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015. År 2018 tilldelades Viktor Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.

Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson” Albumet möttes av hyllningar från såväl lyssnare som kritiker.
Albumet gav Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt som han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Viktor på Spotify: https://open.spotify.com/artist/3XFbTIDfwrLuCYc82ihYXX?si=C-ltX0zzRBe_znegQ5xIHw