WAO – folkmusik och poesi från Tornedalen
När


2019-09-20
19:30 - 22:00

Var

Om evenemanget


Malmö,Skåne


WAO – folkmusik och poesi från Tornedalen
Fredag 20 september på scen 19.30, Moriska Paviljongen
Biljettpris: 160 kr, medlem 120 kr, student 110 kr
Biljettlänk: https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/wao-folkmusik-och-poesi-fran

De kallar sig WAO efter Wilho Akseli Ollikainen – vissångare, poet och människa som levde på jorden 1934-1998. Han var en allkonstnär som genom sång, musik, bild, poesi och sin starka personlighet gav sin syn på världen. Kraftsamlingen av välkända folkmusiker i WAO gör en stor kulturgärning genom att lyfta fram den oefterhärmlige inspiratören Ollikainen.

Medlemmarna i WAO, som består av musikanter från JP Nyströms, JORD och JPP, har alla på olika sätt inspirerats och berörts av Vilho Ollikainens konstnärskap. Utrustad med kassettbandspelare och skrivmaskin diktade, tonsatte och målade Vilho sin syn på världens tillstånd, en dåtidens bloggare. Folkmusikgruppen WAO har tagit som sin uppgift att sprida visor och dikter av honom och nu har de släppt en första platta, ”Maailma on hullu / Världen är galen”.
– Vi har lyssnat på Vilho Ollikainens inspelningar och tagit fasta på hur han framförde sina låtar. Enligt Vilho var jazz och improvisation det högsta man kunde uppnå. Och många av låtarna har mycket jazz i sig, merparten av låtarna på skivan är på finska, men några sjungs på svenska, säger Jan Johansson.

I Malmö bjuder WAO på såväl kargt lyriska, som svettigt svängiga tolkningar av Vilho Ollikainens sånger om allt mellan himmel och jord, inklusive drängpojkars liv, kärlekens universella språk och naturens mysterium. Kom och upplev ett stycke nutidshistoria genom texter och musik från Norrbottens svar på Tage Danielsson!

PÅ SCEN
Göran Eriksson- kontrabas, sång
Markus Falck – tramporgel, durspel
Susanne Rantatalo – sång
Jan Johansson – dragspel, sång
Arto Järvelä – fiol, kantele, sång

TILLGÄNGLIGHET I LOKALEN
Tillgängligt för rullstol

INFO
Moriskan tar endast kort
Bistron håller öppet från kl. 19:00