Skåne Plus

Folkets Bio Malmö
Var


Friisgatan 19 D
Malmö
040-611 27 07
info@panora.nu

Snabbval


Information

Malmö, Skåne, Biograf

Folkets Bio är en rikstäckande ideell kulturförening som svarar för import, distribution och visning av film. Föreningen bildades 1973 av filmare och publik som ett led i att främja visningsmöjligheterna av nyskapande film. Sedan dess har Folkets Bio byggt upp biografer och visningsnät runt om i landet. Folkets Bio Malmö som är en egen förening, är en av de äldsta lokalavdelningarna. Folkets Bio Malmö har funnits i mer än 20 år och har haft sin biograf, Panora, belägen på S:t Gertrudsgatan 4. Den 11 juni 2011 rullade projektorerna för sista gången i salongen. I väntan på öppnandet av en ny biograf kommer Folkets Bio Malmö arbeta extensivt med mobila visningar runt om i Malmö.

Om BIOGRAF PANORA

Biograf Panora öppnar 27 februari och kommer att ha daglig repertoarverksamhet. Filmerna är oftast från den egna distributionen eller från andra mindre distributörer. Biografen fungerar också som en kulturbiograf och off-biograf där vi på Folkets Bio i Malmö arbetar med mindre filmfestivaler, filmserier, filmklubbar, tema-arrangemang, filmarbetarträffar, konstvideo-kvällar m m. Många gånger är det udda visningar under udda koncept. Biograf Panora fungerar även som premiärbiograf för sk. fria filmare och deras produktioner, oftast kort- och dokumentärfilmer. Vi är öppna för nya idéer och har ett väl utvecklat samarbete med en rad olika aktörer såväl regionalt som nationellt och internationellt. Folkets bio Malmö arbetar även mycket med mobila filmvisningar, både inomhus och utomhus.

Föreningen Folkets Bio är öppen för alla. Är Ni intresserade av att hjälpa till med den ordinarie verksamheten, vill arbeta med olika projekt/arrangemang eller har egna idéer kontakta oss på info@panora.nu

Medlemskap i Folkets Bio Malmö kostar 200:- för ett år, och då får du fyra nummer av en av Sveriges bästa filmtidskrifter FILM & TV med intervjuer, analyser och debatter, samt kontinuerlig information, inbjudningar, rabatter, möjlighet att åka på Folkets Bios internfilmfestivaler mm. Sätt in pengarna på PG: 446 77 04 – 5 GLÖM EJ att skriva namn och adress.

Folkets Bio Malmö får stöd av Malmö Kulturnämnd och samarbetar med ABF Malmö m fl.