Raw Food House
VarFriisgatan 8
Malmö
040-12 92 00
info@rawfoodhouse.se

SnabbvalInformation


Malmö, Skåne, Restaurang

Välkommen till vår gröna, sköna värld! Här är det kärleken för de finaste växtbaserade råvarorna som står i centrum. Med vår kreativitet och kunskap tillreds maten så att den skall smaka fantastiskt samtidigt som den ska vara full av näring när den kommer på din tallrik. Det är mycket arbete och fantasi som ligger bakom maten, men även en passion och skaparglädje som får ge rätterna dess karaktär.

Råvarorna är hämtade från växtriket. Grönsaker, rotfrukter, frukt, groddar, nötter, frön, bär, alger, svamp, örter, kallpressade oljor och superfoods är basen i det råa köket. Vi väljer bort mejeriprodukter, gluten, tillsatser, raffinerat socker och animaliskt protein. Vi lägger stor vikt vid att välja Ekologiskt, biodynamiskt, närodlat och i säsong. Även fair trade är något vi aktivt väljer.

Maten tillreds varsamt och hettas upp till max 42 grader. Detta för att bevara enzymer, vitaminer och mineraler och framförallt livskraft i råvarorna så att vi kan bättre tillgodogöra oss dem när vi äter dem.

Raw Food House är en mötesplats för alla som älskar det råa köket. Vi erbjuder utbildningar och kurser för att inspirera och utbilda våra gäster i Rawfood kökets magiska konst. Vi erbjuder även catering för dem som vill kunna bjuda på vårt kök som sitt eget.

Med restaurangens inredning vill vi förmedla en känsla av hemtrevlighet, en avslappnad och lantligt ombonad miljö, där möten och utbyte möjliggörs. Våra bänkar kommer från Maglarps gamla kyrka och vår kassadisk är byggd av dörrfoder från Malmös gamla nunnekloster.

Vi hoppas att ni ska trivas hos oss!