Dockan Marina – Malmö Cityhamn
VarDockplatsen 1
Malmö
+46 703 40 19 18
marinan@dockanmarina.se

SnabbvalInformation


Malmö, Skåne, Småbåtshamn, Västra hamnen

Dockan Marina håller hamnen öppen hela året och arbetar aktivt med konceptet ”båten i sjön året runt”. Hamnen har mycket goda förutsättningar för att hålla isfritt under vintersäsongen.

Hamnen är bemannad under de flesta vardagar året runt och under högsäsong även på lördagar och söndagar. Vatten och el är tillgängligt på bryggorna sommar som vinter om väderleken så tillåter.

Dockan Marina har idag ca 140 båtplatser, men kommer när den är fullt utbyggd att ha ca 220 båtplatser. Marinan kan idag erbjuda platser för de allra minsta båtarna vid y-bommar och för båtar upp till ca 60 fot antingen längsgående förtöjning vid kaj eller flytbrygga eller förtöjning vid pålar.

Dockan Marina hyr ut kajplatser i den yttre hamnen till gästande större fartyg som t ex segelfartyg, mindre kryssningsfartyg, superyachts, statsfartyg från olika länder m.m. Kajen i den yttre hamnen ligger i direkt anslutning till Dockan Marina och bildar tillsammans med Dockan Marina, Malmö Cityhamn.
 

Trygghet

 

Det är tryggt att ha sin båt i Dockan Marina. Hamnpersonal har daglig tillsyn över bryggor och båtar och det finns ett folkliv i hamnen vana vid båtar och hav. Hamnen är en av de mest skyddade i regionen för väder och vind. Om du reser mycket i arbetet, bor utomlands eller av andra skäl har ett extra behov av tillsyn är det mycket tryggt att ha båten i Dockan Marina.
 

Bekvämlighet

 

Det är bekvämt att ha sin båt i Dockan Marina. Om du bestämmer dig för att ha båten i sjön året runt har du kommit till rätt marina och vi hjälper dig att planera för detta med råd och tips. Dockan Marina har mycket bra förutsättningar för att ha båten i sjön över vintern. Vi lovar dig att detta sätt att ha båt på är både billigare och bekvämare än det traditionella båtägandet. Vill du fira nyår med din båt i Köpenhamn är det bara att kasta loss.

Om du har båten i Dockan Marina kan du ta tåget och/eller bussen till din båt. Marinans läge, ett stenkast från Sveriges största knutpunkt Malmö Centralstation, gör att du aldrig behöver fundera på hur du ska ta dig till din båt. Bilen lämnar du hemma oavsett om du bor i Köpenhamn, Malmö eller någon annanstans i Skåne.

Ska du ut på långsegling så bunkrar du mat och dryck i någon av områdets affärer. Är du i båten en kväll eller helg kan du ta en fika på något av Dockans caféer eller en lunch eller middag på någon av Dockans restauranger.

Har du familjen med dig en helg när du har arbete med båten kan resten av familjen gå till Scaniabadet för ett dopp, shoppa i city eller bara ta en promenad i Västra Hamnen under tiden, om de inte vill hjälpa till förstås!

Om du redan bor i Dockan eller Västra Hamnen kan du ha ett mycket bekvämt båtliv med båten i Dockan Marina. Om du kommer hem från arbetet en kväll och känner för en båttur, kan du vara ute på sundet redan efter en liten stund. Får du gäster kan du använda din båt som en gäststuga och utöka dit hem med ytterligare några kvadratmeter. Varför inte bara gå ner till båten en fin kväll och njuta av båtlivet i sittbrunnen eller varför inte bara sitta på balkongen och njuta av sin fina båt som ligger strax nedanför! Om man bor och har sin båt i Dockan blir båtägandet inget tvång utan något som man njuter av varje dag.

Enbart fantasin sätter begränsningen för vilka möjligheter du får med din båt i Dockan Marina. Det är viktigt att man njuter och har kul med sitt båtliv!

Information om uthyrning av fasta båtplatser.

Regler för fasta hyresgäster.

Karta över området.