Malmöfestivalen

 

Varje år ställer vi till med fest. En gigantisk hemmafest under åtta dagar på Malmös gator och torg. Under dessa dagar fylls staden av förväntningar, mat, aktiviteter, fantastiska artister och framför allt en massa härliga människor! 

 

Detta har vi gjort sedan 1985 vilket gör oss till Sveriges äldsta stadsfestival. Vi är arrangören men det är våra besökare som gör Malmöfestivalen till den inbjudande och bubblande fest det är. Hos oss är alla välkomna! Och allt är gratis!

Malmö är en internationell stad rik på uttryck och kulturer. Malmöfestivalen ska återspegla det i sitt utbud. Det ska genomsyra allt från de gastronomiska upplevelser som våra över 70 matförsäljare bjuder på till musik, dans, konst, workshops och barnaktiviteter i festivalens program.

Med sina 1000 programpunkter erbjuder Malmöfestivalen något för alla – oavsett ålder, könsidentitet, språk, etnicitet, religion, ekonomi, kulturell förkunskap och sexuell läggning. Under åtta dagar ska alla kunna mötas på samma villkor på samma plats.

Malmöfestivalen ska ge minnen för livet, ögonblick som besökarna tar med sig under resten av året. Glimtar som dröjer sig kvar länge och som gör att längtan efter att uppleva festivalen igen blir en stark och hoppfull ljuslykta.

 

Läs om hela festivalprogrammet här!

 

Ett axplock av evenemang under Malmöfestivalen

 

Inga utställningar idag!