Mötesplats ReTuren återinvigs

Mötesplats ReTuren återinvigs

ReTuren är en kvartersnära återbrukscentral och mötesplats. Här kan Malmöbor lämna olika typer av avfall men också prylar som inte längre används, delta i kreativa workshops och träffa andra över en kopp kaffe. De nya lokalerna finns i paviljonger på Lindängsplan 2. I samband med återinvigningen utvidgas verksamheten och caféet har öppet som tidigare. I lokalerna finns både verkstad och workshoprum.

– I vår verkstad kan boende komma och mecka med sina saker. Kanske är din cykel trasig eller så har du en stol du vill klä om. Vill du lära dig mer om hållbar livsstil kan du anmäla dig till en workshop. I anslutning till verkstaden finns ett rum för workshops där du lär dig minska ditt ekologiska fotavtryck och återskapa det du har, säger Sadiye Altundal, utvecklingssamordnare på ReTuren.

På ReTuren kan boende också lämna glödlampor och mindre elektronikavfall, skrot och farligt avfall som gamla färgburkar och tomma sprayflaskor men även kläder och prylar:

– Vill du rensa din garderob inför sommaren kan du komma och lämna kläderna här. Har du köpt nytt porslin kanske vill du lämna ditt gamla till oss så att någon annan kan få nytta av det. Det som inte betyder något för dig längre kan vara guld för någon annan! säger Mashaal Ramal Al-Salmy, Aktivitetsledare på ReTuren.

Programmet under invigningsdagarna pågår den 23 april kl. 12-16, 24 april kl. 12-14.30 och 25 april kl. 10-18.