Skåne Plus

Ammerännan
Skanör
Resterna av denna ursprungliga farled löper idag som ett mindre dike över Skanörs ljung. Allt tyder på att den medeltida kanalen var framkomlig för båtar av pråmtyp och att minst en bro förband nedre delen av Falsterbonäset med fastlandet.


Måkläppen
Falsterbo


Sankt Gertrud
Malmö

Skånes Djurpark
Höör
Skånes Djurpark är världens största djurpark för nordiska djur! Djurparken är vackert belägen utanför Höör, i mitten av Skåne. En perfekt plats för lek och äventyr för hela familjen!

Ule Nabbe
Falsterbo

Fotevikens Museum
Höllviken

Ebbas hus
Malmö
Malmös minsta museum. Ett välbevarat gatuhus med bostad från 1910-talet. Stig rakt in i familjen Olssons hem med den typiska vedspisen, zinkvasken, vindskammaren och utedasset.

Stortorget
Malmö
Bosjökloster Slott
Höör
Se utställningarna i slottet och gårdsbyggnaderna, nunnornas medeltida valv, den lilla örtagården med krydd- och medicinalväxter, njut av trädgårdarna på terrasser med perenna rabatter och tusentals rosor, den romantiska parken med djurhagar, linbana och den tusenåriga eken.

Lifbåt 416
Skanör

Falsterbo fyr
Falsterbo
Falsterbo fyr, byggd efter ritningar av arkitekt var Olof Tempelman, togs i bruk den 20 september 1796. Liksom i den tidigare vippfyren (Kolabacken) utgjordes bränslet av stenkol.

Ales Stenar
Kåseberga
Ales stenar är en fornlämning av typen skeppssättning belägen vid byn Kåseberga på Österlens sydkust. Skeppssättningen, daterad till omkring år 600, består av 59 stenblock som vardera väger runt fem ton.Fiskehoddorna
Malmö

Residenset
Malmö


Bäckaskogslott
Fjälkinge

Rådhustorget
Skanör


Skanörs Hamn
Skanör
En pärla på Falsterbonäset som erbjuder båtliv, restauranger, fiskhandlare, konstgalleri, kallbadhus och nattklubb. Dessutom angränsande kilometerlånga vita sandstränder.

Rådhuset
Malmö

Kolabacken
Falsterbo
Kolabacken är nordens äldsta fyrplats 1222. Vid Fyrvägens slut, vid Falsterbo Golfklubb finns Nordens äldsta fyrplats, en kolbemängd sandkulle som höjer sig över den omgivande flacka terrängen.


Tykarpsgrottan
Hässleholm
Tykarpsgrottan är en underjordisk kalkstensgruva med fantastiska pelarsalar och gångar. Kom, gå under jord, och låt dig tas tillbaka flera hundra år i tiden!

Falsterbo kyrka
Falsterbo


Skanörs kyrka
Skanör

Falsterbokanalen
Höllviken

Kulturen
Lund

Falsterbo Museum
Falsterbo