Skåne Plus

Falsterbokanalen
Höllviken

Rådhuset
Malmö

Kolabacken
Falsterbo
Kolabacken är nordens äldsta fyrplats 1222. Vid Fyrvägens slut, vid Falsterbo Golfklubb finns Nordens äldsta fyrplats, en kolbemängd sandkulle som höjer sig över den omgivande flacka terrängen.Skånes Djurpark
Höör
Skånes Djurpark är världens största djurpark för nordiska djur! Djurparken är vackert belägen utanför Höör, i mitten av Skåne. En perfekt plats för lek och äventyr för hela familjen!

Ule Nabbe
Falsterbo

Rådhustorget
Skanör


Ales Stenar
Kåseberga
Ales stenar är en fornlämning av typen skeppssättning belägen vid byn Kåseberga på Österlens sydkust. Skeppssättningen, daterad till omkring år 600, består av 59 stenblock som vardera väger runt fem ton.


Torups slott
Bara
Torups slott och Bokskogen köptes av Malmö stad 1970, för Malmöbornas rekreation. 2012 lämnade sista slottsfrun, Christina von Leithner, över slottsnycklarna till Malmö stad.Falsterbo kyrka
Falsterbo

Falsterbo Museum
Falsterbo

Fiskehoddorna
Malmö


Falsterbo fyr
Falsterbo
Falsterbo fyr, byggd efter ritningar av arkitekt var Olof Tempelman, togs i bruk den 20 september 1796. Liksom i den tidigare vippfyren (Kolabacken) utgjordes bränslet av stenkol.


Ammerännan
Skanör
Resterna av denna ursprungliga farled löper idag som ett mindre dike över Skanörs ljung. Allt tyder på att den medeltida kanalen var framkomlig för båtar av pråmtyp och att minst en bro förband nedre delen av Falsterbonäset med fastlandet.

Kulturen
Lund


Tykarpsgrottan
Hässleholm
Tykarpsgrottan är en underjordisk kalkstensgruva med fantastiska pelarsalar och gångar. Kom, gå under jord, och låt dig tas tillbaka flera hundra år i tiden!

Fotevikens Museum
Höllviken

Måkläppen
Falsterbo
Skanörs Hamn
Skanör
En pärla på Falsterbonäset som erbjuder båtliv, restauranger, fiskhandlare, konstgalleri, kallbadhus och nattklubb. Dessutom angränsande kilometerlånga vita sandstränder.

Kämpinge Strandbad
Höllviken
Lifbåt 416
Skanör

Naturum Vattenriket
Kristianstad
Vattenrikets besökscenter naturum Vattenriket ligger mitt i staden Kristianstad och mitt i biosfärområde Kristianstads Vattenrike.

Residenset
Malmö

Sankt Gertrud
Malmö

Skanörs kyrka
Skanör

Bosjökloster Slott
Höör
Se utställningarna i slottet och gårdsbyggnaderna, nunnornas medeltida valv, den lilla örtagården med krydd- och medicinalväxter, njut av trädgårdarna på terrasser med perenna rabatter och tusentals rosor, den romantiska parken med djurhagar, linbana och den tusenåriga eken.

Ebbas hus
Malmö
Malmös minsta museum. Ett välbevarat gatuhus med bostad från 1910-talet. Stig rakt in i familjen Olssons hem med den typiska vedspisen, zinkvasken, vindskammaren och utedasset.

Falsterbostranden
Falsterbo

Bäckaskogslott
Fjälkinge

Stortorget
Malmö