
Måkläppen
FalsterboMåkläppen består av sandavlagringar, som ständigt ändrar storlek och form beroende på havets strömmar, sandvandringar över havsbottnen samt av stormarna. För att skydda säl- och fågellivet i naturreservatet är det förbjudet att vistas på Måkläppen mellan 1 februari och 31 oktober.

Falsterbo kyrka
FalsterboFalsterbo kyrka är helgad åt S:ta Gertrud, kyrkbyggarnas helgon. Den äldsta delen av Falsterbo kyrka långhuset har tillkommit under senare hälften av 1300-talet. Kyrkan uppfördes då som en enkel, oputsad tegelbyggnad med ett invändigt, plant trätak.

Skanörs Hamn
SkanörEn pärla på Falsterbonäset som erbjuder båtliv, restauranger, fiskhandlare, konstgalleri, kallbadhus och nattklubb. Dessutom angränsande kilometerlånga vita sandstränder.

Lifbåt 416
Skanör
Falsterbo Museum
Falsterbo
Skanörs Stubbamölla
Skanör
Danska kyrkan (Ecclesia Danica)
Falsterbo
Skanörs kyrka
Skanör
Andreas Lundbergagården
Falsterbo
Skanörs Rådhus
Skanör
Fågelskådarplattformen vid Landgrens holme
SkanörUtsiktsplats mot Landgrens holme med instruktiv information om vanliga fåglar man kan observera på platsen. Plattformen är enkelt tillgänglig även med rullstol då det finns en ramp.

Falsterbostranden
Falsterbo
Rådhustorget
Skanör
Kolabacken
FalsterboKolabacken är nordens äldsta fyrplats daterad 1222. Vid Fyrvägens slut, vid Falsterbo Golfklubb, finns Nordens äldsta fyrplats, en kolbemängd sandkulle som höjer sig över den omgivande flacka terrängen.

Skanörs borgruin
Skanör
Ammerännan
SkanörResterna av denna ursprungliga farled löper idag som ett mindre dike över Skanörs ljung. Allt tyder på att den medeltida kanalen var framkomlig för båtar av pråmtyp och att minst en bro förband nedre delen av Falsterbonäset med fastlandet.

Falsterbo stadspark
Falsterbo
Falsterbo fyr
FalsterboFalsterbo fyr, byggd efter ritningar av arkitekt var Olof Tempelman, togs i bruk den 20 september 1796. Liksom i den tidigare vippfyren (Kolabacken) utgjordes bränslet av stenkol.

Ule Nabbe
Falsterbo