Restauranger & caféer
Välkommen till nya Sture. Den gamla restaurang Sture har omvandlats till en unik ny fransk matdestination i hjärtat av Malmö.
En vackert dekorerad restaurang tillsammans med ett central läge gör det enklare än någonsin att upptäcka den påhittiga och alltid överraskande matkonsten som Karim Khouani och hans team är kända för.
The Bishops Arms är en svensk Gastropubkedja och våra pubar har varit det självklara valet för alla Sveriges ölälskare sedan 1993. Grundpelaren i vårt koncept är att erbjuda marknadens bredaste sortiment av öl och single malt whisky. Vi tillhandahåller mellan 100 – 300 flasköl samt 22 – 35 olika fatöl, som till störst del representeras av svenska och utländska mikrobryggerier.
Vi erbjuder även ett högkvalitativt vinutbud bestående av kända varumärken till ett förmånligt pris.
All vår personal är välutbildad och kunnig för att kunna guida våra gäster genom vårt breda sortiment.
Vår mat håller hög standard och är en central del i vårt koncept. På menyn hittar man naturligtvis klassiska pubrätter som Högrevsburgare och Fish n’ Chips men vi lägger framför allt stor vikt vid att skapa maträtter med lokala råvaror som bas.
Varje pub sätter sin egen meny utefter de lokala råvaror som finns tillgängliga och vad som efterfrågas på den lokala marknaden.
Vår publik gillar att prata med varandra. Därför har vi låg volym på musiken, ingen trubadur, inga spelmaskiner och inga tv apparater.
Inredningen andas autentisk brittisk pubmiljö där paneler och rekvisita kommer från gamla byggnader, antikaffärer och loppmarknader i England. Varje pubs inredning är unik och en upplevelse i sig själv.
Namu betyder träd på koreanska. Vårt Namu har rötterna i Korea men växer här, mitt i Malmö. Vi hämtar inspiration till våra smaker från det koreanska köket, men väljer gärna råvaror från vår närhet. Resultatet blir, enligt oss, ett väldigt spännande kök!
Vår kvällsmeny består av mellanrätter som man kan dela på runt bordet om man vill. Några av rätterna är skapta för 2.
I en äkta koreansk måltid äter man alltid ett antal små sidorätter. Dessa kallas banchan. Hos oss är banchan marinerade och picklade grönsaker samt kimchi. Detta gör matupplevelsen mer koreansk. Och så klart ris, som koreaner äter varje dag.
Vi har även en meny där vi bjuder på en smakresa till Korea. Där har vi valt ut några rätter som funkar speciellt bra tillsammans i en meny.
Missa inte våra egna matcocktails som är framtagna för att passa perfekt till maten!
Pizza, kök & vinbar.
Italienska ostar och charkuterier med tillbehör. Äkta italiensk gourmetpizza, bakade av en mästare och gräddade i Malmös vassaste gas & vedugn. Pasta tillagad med kärlek & på luncherna serverar vi även en ”veckans gryta” som baseras på säsongens råvaror.
Lägg till noga utvalda viner, av vilka flertalet serveras glasvis, italiensk fatöl samt några spännande flaskölsorter från resten av världen. Och så en välgjord espresso (eller cappuccino för den som hellre vill det) att avsluta med. Så kan man sammanfatta vad vi serverar här på Doc Piazza.
Hos oss är du välkommen att bara dricka en god kaffe eller ett glas gott vin med eller utan tilltugg – eller dela en pizza med vännerna till vinet. Eller avnjut en trerätters med spännande viner till – Doc Piazza passar de flesta smaker och tillfällen.
Vi älskar vin och serverar endast det som vi gillar själv, likväl som att vi är noga med råvarukvalitén i maten. Mjölet till pizzan är hämtat från Italien. Mozzarellan likaså. Tomatsåsen är gjord på italienska tomater. Det är så vi gillar det, och det är så vi vill visa hur en äkta pizza ska smaka.
Doc Piazza hittar ni vid torget Dockplatsen på Dockan i Västra hamnen, det nya Malmös kanske mest intressanta område. En gång i tiden platsen för skeppsvarv och Kockums-kranen, idag en centralt belägen (3 minuters promenad från Citytunneln/centralstationen) stadsdel med egen marina, ett havsnära bostadsområde kombinerat med ett aktivt företagsliv i attraktiva kontorsfastigheter.
Kust Falsterbo är en gemytligt restaurang med skandinaviska och franska undertoner i hjärtat av Falsterbo. Här erbjuds internationell känsla året om, uppvärmd uteservering, personlig service och säsongsbetonad meny.
På sommaren öppnar de upp sin utebar. Kom in och prova deras goda signaturdrinkar!
Kust erbjuder även luncher och middagar som take-away. På onsdagar serveras en prisvärd lunch till dig som är 65 år eller äldre.
Catering
Vi fixar festen hemma hos eller på plats. Dop, Bröllop, kalas, finger food till minglet, drinkar till cocktail partyt, buffébordet eller varför inte leverans av skaldjur från Bröderna Samuelsson i Smögen till skaldjursmiddagen. Hör av er till oss för skräddarsydda förslag via mail eller telefon.
Du kan även abonnera Kust under lågsäsong för upp till 45 personer
hello@kustfalsterbo.se eller 040-47 38 30
I åratal har jag önskat att skapa en mötesplats för kockar och matintresserade människor. En genuin varm mötesplats, där vi tillsammans kan utforska matlagningens fantastiska universum och dela härliga stunder med mat och dryck. Jag är så glad att det äntligen blivit verklighet!
Tillsammans med fastighetsägare Fredrik Laurin, JAP Bygg och Konsult AB, John Johannesson – Arrie Snickeri och Sveriges, enligt mig, bästa inredningsdesigner Mija Kinning har vi skapat en underbart vacker matstudio i det gamla spannmålsmagasinet på Norra Vallgatan 28,
Med mig har jag också mina finaste vänner och kollegor; Andrew Eves, köksmästare på Slottsträdgårdens kafé och ansvarig för våra menyer här på Kockeriet och Marie Koenen – eventansvarig, legendarisk i Malmös restaurangvärld. Marie ansvarar för matsalen och ser till att ni får en riktigt fin upplevelse här hos oss.
Välkommen
/Tareq Taylor
Mejeriet har funnits sedan 80-talet och föddes ur visionen om ett sprakande, kreativt och inkluderande kulturhus. Sedan dess har vi vuxit och blivit en självklar del av Lunds kulturliv. Huset sjuder av liv. I vårt program bjuder vi på filmvisningar, konserter, musik- och dansföreställningar, klubbar, band som repar, musikskola, poesiaftnar, bar och café…
Mejeriet är helt enkelt ett kulturhus för dig som vill uppleva. Eller skapa. Eller både och!
”Ett fritt kulturliv är en förutsättning för ett demokratiskt samhälle. Kultur utmanar och bekräftar oss som människor. Den när vår fantasi och odlar vår empati och hjälper oss att tänka självständigt. Den är ett levande språk som får oss att utvecklas både som individer och tillsammans med varandra. Den är ett pågående möte med oss själva och med omvärlden, där vi alla växer som individer och påverkar samhällsutvecklingen. Därför finns Mejeriet.”
Mejeriet drivs gemensamt av fyra föreningar: Folkets Bio i Lund, Månteatern och musikföreningarna Plektrum och Repeater.
Att med vår personliga filosofi servera det bästa ur den skånska myllan. Att lyfta fram dess tydliga smaker och speciella karaktär. Att gifta ihop närproducerade råvaror med moderna matlagningstekniker. Att förädla en noga utvald råvara. Att förstärka den naturliga smaken. Att presentera Skånes tydliga årstider.
Att med öppna sinnen och kreativitet ta den skånska gastronomin till nya nivåer.
Utan att klydda till det.
Välkommen till Vollmers
EBBE & MATS
med personal
Folk å Rock är inte bara en av de få kvarvarande skivbutikerna i Malmö – det är också ett café och restaurang med Lilla torgs solsäkraste uteservering. Dessutom har vi en uppskattad konsertscen! Här hittar du musik i de flesta genrer – det vi inte har kan vi snabbt söka upp och ta hem – plus ett brett urval av film, tv-serier, dokumentärer, böcker, magasin och allt annat från Ilya Kuryakin till Iggy Pop. Vi säljer även biljetter via Ticnet, Tickster och Eventim till evenemang på allt från KB, Debaser och Victoriateatern till Malmö Arena. Dessa online-biljetter säljs to 14-18, fre 11-18, lö 10-15. Folk å Rocks egna event säljs under ordinarie öppet-tider. Caféet frestar med massor av gott/nyttigt/kladdigt/sött och allt däremellan. Grillade mackor, flytande vitaminbomber, espresso, rabarberpaj, kokostoppar, en bägare glass – välkommen på en paus. Nu har vi även öl/vin rättigheter. Var du än är i stan finns vi i närheten. OBS; Butiken stängd på Söndagar, dock har caféet öppet även på Söndagar.
Det är precis som det låter. Ett litet kafferosteri på gågatan i Malmö. Med färskt nyrostat kaffe. Här kan du smaka, känna och lära dig allt om ditt kaffe. Allt detta i det vackraste av 1600-talshus.
Kaffe har fått sin renässans, men fortfarande dricker vi kompromissens och medelmåttans kaffe. Därför arbetar Lilla Kafferosteriet med de främsta kaffeexperter och söker över hela världen efter de bästa kaffebönorna från de bästa plantagerna, allt för att utveckla vårt kaffe och vår kaffekultur.
På Lilla Kafferosteriet kan du få hjälp att utveckla och hitta ditt eget kaffe.
Kaféer, restauranger och alla som vill ha en starkare profil och godare kaffe kan här skapa det med färskt nyrostat kaffe. En fröjd för kropp och själ, det är vad kaffe är i vårt hus.
Den tomt som Claus Mortensens hus ligger på är känd sedan 1460-talet och utgjordes då av en obebyggd trädgårdsodling för frukt och grönsaker. År 1475 köptes tomten av adelsdamen fru Margareta Uifeld till Alnarp. I slutet av 1480talet uppfördes gården Kragevig på tomten, vilken 1520 donerades till S:t Petri kyrka i Malmö. Härmed kommer gården i kyrkans ägo och efter reformationen blir den löningsboställe för S:t Petri kyrkas präster. I slutet av 1530-talet får en av S:t Petris mest namnkunniga präster Kragevig som tjänstebostad. Hans namn var Claus Mortensen och han var en av Malmöreformationens mest framträdande personligheter. Han bebodde på gården fram till sin död år 1575 och det är efter honom som den nuvarande gården fått sitt namn.
Under 1600-talets första hälft ersattes troligen gården Kragevig med den nu stående byggnaden, Dateringen är osäker beroende på ett något motsägelsefullt källmaterial.
Det nya huset inrättades under 1600talet som hantverksgård för vävare medan bryggare i huvudsak utnyttjade gården under 1700-talet.
Under 1830-talet ägs gården ny en sadelmakare och något senare av garverifaktorn Edward Lembke. I slutet av 1800-talet övergår gården i boktryckarfamiljen Lundgrens ägo och tryckeriverksamheten fanns kvar fram till 1964 då gården köptes av AB Sulcus.
Det nuvarande huset är byggt av korsvirke och var ursprungligen rödmålat utvändigt och med överkragad ovanvåning. I dag döljer sig det bevarade korsvirket under tjocka putslager och endast vindsvåningens framstickande bjälkhuvuden avslöjar husets höga ålder.
Centralt i husets bottenvåning finns idag ett välbevarat spiskomplex som en gång utgjort en kombinerad värme- och matlagningsanlåggning. I spisens väggar kan man se de igensatta infyrningsöppningarna till biläggarugnarna. I anslutning till denna spis finns ett sällsynt välbevarat brädtak med skarvarna täckta av locklister. Taket är konserverat och målat i ursprunglig teknik med lim och oljefärg. Kulörerna är karaktäristiska för 1600-talets interiöra dekorationer med takbjälke målad i engelskt rött och brädpanel i en blågrå färgton. Taket är speciellt intressant då det visar de dekorationer som kunde förekomma hos det breda folklagret av hantverkare i Malmö under 1600- och 1700-talet.
I staden Malmö finns ett antal kända handelsgårdar som en gång tillhörde samhällets övre sociala skikt och som varit föremål för mera ingående analyser.
Claes Mortensens hus var ursprungligen utnyttjat som hantverksgård och vi har här för första gången haft möjlighet att studera ett vanligt hus från denna period.
Vi har därmed fått möjlighet att fylla en viktig lucka i kunskapen om stadens äldre korsvirkesbebyggelse. Dessutom har vårt vetande angående byggnadsmåleri i 1600-talets hantverkarhem kompletterats.
Ett livsstilskoncept där det oväntade möter det traditionella. Redesignad heminteriör och mode blandat med nydesignat i ekologiskt eller återvunnet material där vi bjuder in dig att vara med i skapandet. Vår ambition är att erbjuda en inspirerande mötesplats med en kreativ atmosfär där alla känner sig välkomna.
Vår passion för ost, delikatesser & vin gör att du alltid hittar något gott till vardag och fest.
Hos oss hittar du små skånska pärlor men även storheter så som Brie de Meaux Dongè, Roquefort, Iberico Bellota m.fl. Här finns något för alla smaker och med mycket hög kvalitet!
Du som kund, har såklart alltid möjligheten att få provsmaka våra underbara ostar och delikatesser i butiken.
Så kom & njut hos oss på Ost & Delibaren!
Varmt välkomna
Anki & Tommy
Välkomna till Malmö Sportbar och Restaurang, se matcherna. Vi visar EM i fotboll på våra stora skärmar. Utmana varandra och njut av god mat & dryck i goda vänners lag. Malmös egen sportbar där vi älskar Malmö. Shuffle, Biljard, Curlingboule, Dart, Bankshot. Gott från grillen. Jumbotron som visar sport. Här kan du se all sport tillsammans med andra.
I butiken kan du njuta av hemmalagad glass i form av kulor i strut eller bägare, tårtor och bakelser samt mjukglass (under högsäsong). Här finns också en gedigen kaffemeny. Lilla Glassfabriken är ett glassälskande familjeföretag som tillverkat glass sedan mitten av 80-talet.
I butiken finns ett stort utbud av glass med smakinfluenser från hela världen.
Glassen tillverkas med råvaror av högsta kvalitet.
Mejeriprodukterna hämtar vi från lokala leverantörer.
Lilla Glassfabriken strävar efter att erbjuda dig den godaste glassen. Vår glass & sorbet är naturligtvis gjord av enbart naturliga råvaror.
Nu är vi också certifierade enligt standarden IP Livsmedel.
Årstiderna i Kockska huset erbjuder en unik miljö som ni inte hittar någon annanstans i Malmö. Det är en väldigt speciell känsla varje gång man går ner under de vackra tegelvalven från 1500-talet. Sedan det för första gången bedrevs krogverksamhet här på 1600-talet så har det varit en favoritplats för livsnjutare från när och fjärran. 1967 öppnade Lars Lendrup restaurang Kockska krogen och 1997 flyttade Årstiderna in i Kockska huset. Restaurangen fick utmärkelsen Årets Klassiker vid Restauranggalan 2018.
Våra event- & festvåningar
Vi har fantastiska lokaler för alla sorters event.
Bröllop, födelsedagsfest, personalfest, kundevent, showroom etc.
Kolla under fliken ”Vad vi erbjuder” för mer information.
Hör av dig till oss för att få en offert eller för en visning av lokalerna.
040 23 09 10 info@arstiderna.se
Att skapa personliga, kreativa arrangemang och möten i en unik miljö det hjälper vi företag med dagligen.
Vi tar er hela vägen från idé till genomförande!
Hos oss möter du som bokare en och samma projektledare längs hela processen; från offertstadie till genomförande. Vi arbetar med ledorden flexibilitet och personlig service och strävar alltid efter en trygg arbetsprocess där vi tillsammans utformar och genomför arrangemanget precis som du som kund önskar.
I Slagthusets korridorer möter du alla ifrån våra fastanställda projektledare och försäljare Emma, Lena, Tom & Jack till vår händiga vaktmästare Micke & Jonas. Har du tur springer du på vår alltid lika glada Jennie som är lunchansvarig, eller Cissi som är vår bankettchef. Oavsett vem du möter under ditt besök så kan du vara säker på att alla strävar mot precis samma sak; att Du ska lämna med ett leende på läpparna och känna att du snart vill komma tillbaka igen!
Vi är ett ganska litet team som sköter den dagliga driften och till vår hjälp har vi sedan allt ifrån frilansande producenter till otroligt duktig servispersonal och noggranna lokalvårdare.
Vi ser alla fram emot att förhoppningsvis få välkomna just dig och möta dig här, på Slagthuset i Malmö.
Slagthuset är beläget i Nyhamnen och med närhet till centralstationen.
Hör gärna av dig på meet@slagthuset.se
Historia
Under 1890-talet inrättades en kommitté i Malmö, vars huvudsyfte var att utreda behovet av ett kommunalt slakthus i staden. En av de första sakerna som kom på bordet var frågan om slakthusets placering. En diskussion som blev relativt kortvarig, då de snabbt fann en plats som de ansåg vara lämplig: marken bredvid kreatursmarknaden, som låg mittemellan stadens järnvägsstation och hamn. Att platsen endast låg ett par kvarter från stadens affärscentrum Stortorget blev pricken över i:et.
Ansökan om att få reservera fyra kvarter för uppförande av ett slakthus skickades in i maj 1892, och tolv år senare stod huset klart, och gör så nästan 120 år senare. Aktiviteterna i huset har skiftat, men det oslagbara läget består!
Mannen som fick i uppdrag att rita huset var Malmös stadsarkitekt Salomon Sörensen. Hans 30 år långa arkitekt-gärning och kärlek till tegel går att beskåda på en mängd platser runtom i staden:
Konsthögskolan samt Saluhallen på Föreningsgatan, Södervärns vattentorn och samtliga av Malmö allmänna sjukhus byggnader som anlades mellan 1896-1932, för att nämna ett fåtal.
Måndagen den 5 september 1904 inleddes verksamheten i Europas modernaste och kanske också vackraste slakthus. Anläggningen vilar på en sockel av granit från Halmstads Stenhuggeri, de ornamenterade pelarna som syns på huset är av samma material. Utvändigt kläddes väggarna med röd Börringetegel med band av kritsten varierade med svart glaserad tegel och inslag av ornamenterad naturlig sten. Väggarna invändigt murades med Skrombergategel. Totalt finns det över 40 olika tegelsorter i huset.
Hela anläggningen inklusive all utrustning och inredning kostade 920.450 kronor att uppföra, i dagens penningvärde är det cirka 60 miljoner kronor.
Slakteriverksamheten pågick från 1904 och fram till 1969, orsaken till nedläggningen var sviktande djurunderlag. Från 1969-1989 huserade huset en mängd verksamheter av olika slag – partihall, grossistfirma, bilreparatör.
1993 togs driften av Slagthuset över av Claes och Anita Schmidt, och i verksamheten fanns bland annat Skandinaviens största nattklubb och en teater där föreställningen Glada Änkan med Marianne Mörck och Jan Malmsjö var en av de populära långkörarna.
Sedan maj 2021 drivs Slagthuset av Nyhamnen Nöje & Events AB, med fokus på möten & event, kulturevenemang samt en mycket populär lunchrestaurang.
I Ljunghusens vackra stationsbyggnad från 1902 med fri utsikt över Öresund, hittar du vår bistro. De franska influenserna syns tydligt både på tallriken och interiören i vår restaurang. Vår ambition är att kunna förmedla en atmosfär som känns avslappnad och mysig – där du känner dig lika välkommen oavsett om du kommer förbi på ett glas vin eller en komplett trerättersmiddag.
Liksom atmosfären återspeglas bistrokänslan i många av våra rätter. Typiska franska rätter ligger som grund på vår meny men du får också njuta av andra länders kök och egna tolkningar. Gemensamt för vår mat är att de tillagas omsorgsfullt från grunden med goda råvaror och en stor dos kärlek.
Välkomna in till oss!
Det som vi serverar på Mrs Brown skall komma ifrån lokalt producerade råvaror i säsong från den Skånska landsbyggden.
Vår mat är i grunden baserad på klassisk fransk matlagning med nordiska tekniker, där vi använder oss av “salt, surt & sött” som en riktlinje. En annan influens är kärleken till Italien som har en fantastisk mattradition i sin rustiska enkelhet. vi lägger stor vikt vid säsongsanpassade råvaror från ängar & skogar i uppbyggnaden av vår mat.
Menyen är uppbyggd med variation på hantverk och teknik samt att alltid sträva efter att texturer, färger & kontraster smälter samman till en helhet.
Smaklig spis!
Av de bästa råvarorna görs den bästa maten, det är lika sant i vårt kök som i ditt. Och de bästa råvarorna finns hos oss; alla 100 procent ekologiska, helt enkelt för att det blir godare så. På Ängavallen är vi alla gäster, du hos oss och vi hos naturen. För oss är det varken något konstigt eller något nytt att leva ekologiskt från jord till bord. Det har vi gjort i decennier och det betyder helt enkelt att bejaka naturen som en underbart balanserad helhet. Inte för att det är ett ändamål i sig utan helt enkelt för att det leder till både nyttigare och smakrikare mat. En självklarhet, om man tänker efter. Så antingen du väljer en picknickkorg att avnjuta i 1800-talsparken, slår dig ner i restaurangen vid den underbara örtagården, stannar en natt eller två i hotellet eller handlar i butiken så får du något ingen annan kan erbjuda dig.
Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang
Babel har som vision att alltid boka konserter och klubbkvällar med hög kvalitet och med stor bredd både geografiskt och genremässigt. Sedan år 2000 har man genom Jeriko och klubbverksamheten man drev där ett väl ansett rykte både i Sverige och internationellt genom bokningar av artister och DJs som till exempel Trentemøller, Raphael Saadiq, Booka Shade, Cut Copy, 2 many DJs, Fever Ray, Theo Parrish, Andrew Weatherall, Wildbirds & Peacedrums, Lykke Li, Jesse Rose, Carl Craig, Lisa Ekdahl, Jamie Woon, Jonathan Johansson, Morgan Geist, Maskinen med flera.
The Bishops Arms är en svensk Gastropubkedja och våra pubar har varit det självklara valet för alla Sveriges ölälskare sedan 1993. Grundpelaren i vårt koncept är att erbjuda marknadens bredaste sortiment av öl och single malt whisky. Vi tillhandahåller mellan 100 – 300 flasköl samt 22 – 35 olika fatöl, som till störst del representeras av svenska och utländska mikrobryggerier.
Vi erbjuder även ett högkvalitativt vinutbud bestående av kända varumärken till ett förmånligt pris.
All vår personal är välutbildad och kunnig för att kunna guida våra gäster genom vårt breda sortiment.
Vår mat håller hög standard och är en central del i vårt koncept. På menyn hittar man naturligtvis klassiska pubrätter som Högrevsburgare och Fish n’ Chips men vi lägger framför allt stor vikt vid att skapa maträtter med lokala råvaror som bas.
Varje pub sätter sin egen meny utefter de lokala råvaror som finns tillgängliga och vad som efterfrågas på den lokala marknaden.
Vår publik gillar att prata med varandra. Därför har vi låg volym på musiken, ingen trubadur, inga spelmaskiner och inga tv apparater.
Inredningen andas autentisk brittisk pubmiljö där paneler och rekvisita kommer från gamla byggnader, antikaffärer och loppmarknader i England. Varje pubs inredning är unik och en upplevelse i sig själv.
Malmö Saluhall är en självklar destination för dig som älskar bra råvaror och god mat. För det blandade, brokiga, kreativa och roliga Malmö. För gamla och unga, stora och små. En saluhall för alla!
Här hittar du till exempel korvar som tillverkas för hand i en lada utan elektricitet på Österlen, spättor som bara går att fånga när det är högvatten runt Ven, knivar som kan klyva märgben, kaffebönor som sorteras för hand, falafel friterad i olivolja, kylt te, streetfood från Korea, vitlök från Vellinge och get-yoghurt. Bara för att nämna några exempel.
Varmt välkommen till ett himmelrike för matälskare!
The Hook är Sveriges fräckaste självlysande minigolfbana som tar den traditionella minigolfen till en helt ny dimension. Så fort du sätter foten på The Hook kastas du bakåt i tiden och finner dig i en Pirates of the Caribbean-miljö.
Oförglömlig upplevelse
Mat, Dryck & Lek
Unik miljö för fest och event
KOL är ett restaurang- och barkoncept som startade i Helsingborg i mars 2015 och öppnade i Malmö våren 2017. En naturlig mötesplats för Dig som vill äta och dricka gott i en trevlig atmosfär. Här ska Du som gäst få en upplevelse oavsett vilket syfte Du har med Ditt besök och vi har lika mycket fokus på helheten som de enskilda delarna. Allt från mat och dryck till musik, inredning och inte minst bemötandet från personalen. I restaurangen har vi som namnet antyder mycket fokus på kolgrillat i alla dess former. Allt från kött till fisk och skaldjur, grönsaker, bröd och frukt passerar över vår kolgrill. I baren kombinerar vi smaker från världens alla hörn i en cocktailmeny som ska få dig att vilja prova något annat än den traditionella ”gin & tonicen”. Alla våra cocktails baseras på färskpressade juicer som vi handpressar själva på plats. Den gemensamma nämnaren i både restaurang och bar är bra råvaror, innovativitet och nyfikenhet.
Det finns ingen annan anläggning som Ribersborgs Kallbadhus – en meny för hela kroppen. Här finns havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling & à la carte restaurang. Hos oss hittar du två stora utomhusbassänger (havsbassänger). Dessutom finner du totalt 5 st bastur. Det finns 1 st vedeldad bastu samt 1 st torrbastu på respektive sida av anläggningen (dam/herr). Dessutom kan vi erbjuda en gemensam fuktbastu. Har vi öppet finns det alltid varm bastu att besöka.
Historia
I juni 1898 invigdes det nya kallbadhuset vid Ribersborg i Malmö.
Initiativtagare till detta var käppfabrikör C.H Richter, som köpt byggnadsmaterialet från det gamla kallbadhuset vid inloppet till Nyhamnen. På grund av att hamnen byggdes ut kunde Richter ropa in det gamla badet på auktion.
Ribersborgs Kallbadhus har fått sitt namn efter stadsdelen Ribersborg.
1902 svepte en storm kallad ”julstormen” in över Västsverige och förstörde badet. I samband med återuppbyggnaden gjordes vissa förändringar i den yttre gestaltningen. Bland annat uppfördes det tidigare planerade hopptornet på herrsidan med en underbar utsikt över sundet och in till damavdelningen.
1914 invigdes ”Malmö Simstadion”, som Ribersborgs Kallbadhus döptes till i samband med Baltiska Spelen i simning och vattenpolo.
Under 30-talet blev det modernt med nakenbad och ett insynsskydd byggdes mellan herr- och damsidan.
När andra världskriget bröt ut användes delar av det populära badet för militära ändamål.
DinoCity lekland & restaurang – en riktig familje favorit!
Välkomna till DinoCity, Kreativ lek för både fantasi & energi.Kreativt rollspel & utmanande fysisk lek med förhistoriska dinosaurier och miniatyrstad. Ät i regnskogen med dinosarier som granne.
Barnens egna stad
På DinoCity kan barnen under obegränsad lektid prova på allt från att vara brandman till en frisör i hårsalongen, eller en kemist i vårt laboratorium Vår vision är på ett lekfullt och lärande sätt låta barnen pyssla och leka rollspel på DinoCity.
DinoCity – Det personliga leklandet
Det spänningsfyllda dinosaurie-leklandet vill välkomna alla barnen till en busig upplevelse. Vi erbjuder obegränsad tid för lek för barnen samt en separat del för de minsta barnen.
Restaurangen där du delar bord med dinosarierna.
Gör dig redo för en spännande upplevelse utöver det vanliga! När du besöker oss kan du förvänta dig farligt god mat som kan njutas med hela familjen.
I kvarteren kring Davidshall och Malmö opera, vid foten av Malmös enda riktiga paradgata – Fersens väg – ligger Restaurang Atmosfär.
Sedan 1997 har vi serverat modern mat som har sitt ursprung i skånska traditioner till härliga människor i alla åldrar.
Våra menyer följer årstidernas växlingar, och det mesta vi serverar kommer från trakterna kring Malmö.
Vi ses på krogen!
Kate & Henrik
Malmös första baguetteria, ett stenkast från stadsbiblioteket. Ni kan avnjuta våra grillade, fyllda baguetter i vår mysiga lokal eller ta med. Brödet är halvgrovt, speciellt bakat för Pic-Nic Baguetteria av ett lokalt bageri. Alla dressingar, röror och peston är hemgjorda. Många pålägg är från lokala producenter runt om i Skåne. Vi har även goda sallader, hembakade kakor, jättegott kaffe och fantastiska teer! Vi jobbar ständigt på att ta in ännu fler lokalt producerade varor. Blir bättre, godare och så mycket roligare så.
Idag är Ystad Saltsjöbad ett hotell under förändring. Sedan i maj 2007 är det nya ägare som har sitt ursprung ifrån hotellbranschen och restaurangbranschen. Flera restauranger i Göteborg och Stockholm ingår i den lilla restaurang koncernen. Med lång erfarenhet ifrån konceptbyggande har nu hotellet tagit en riktning emot att bli ett New Port inspirerat hotell. Vi har tagit vara på den lokala charmen med närheten till havet och samtidigt framhävt våra fantastiska faciliteter. Miljön har ljusats upp och moderniserats tillsammans med att vi byggt ut vårt spa och våra mötesrum. Vi har även startat en ny restaurang som heter Nero och utvecklat våran stora utomhus terrass som är öppen sommartid. Framtiden ser väldigt ljus ut och ägarna har massor av fina planer för detta underbara hotell.
Varmt välkommen att besöka oss och följa vår utveckling.
Välkommen till Badhytten, en oas bland sanddynerna i Skanör där du kan äta gott och umgås med dina vänner till in på småtimmarna. Börja morgonen på vågorna, ät en god lunch med utsikt över havet eller avsluta dagen i vår lounge. Njut av det sköna strandlivet hos oss.
Badhytten har endast öppet under sommarhalvåret.
Folk Mat & Möten är en konferensanläggning vid Nobeltorget i Malmö som erbjuder förstklassiga och personliga konferenser till alla typer av verksamheter. Här finns tio konferenslokaler i olika storlekar tillgängliga, med plats för 2–200 personer. Här finns också en takterass och stor foajé med entresolplan för aktivitet eller paus. Lokalerna är totalrenoverade och utrustade med den senaste tekniken. Utöver konferenser erbjuder Folk Mat & Möten också sina lokaler till privatpersoner som till exempel vill arrangera bröllopsfester eller andra privata tillställningar.
Kontakta johnny@folkmatmoten.se för mer information om verksamheten.
En levande mötesplats för mat, dryck, musik & kultur!
Köket serverar vällagad mat med skandinaviska och franska referenser. Råvarorna är mestadels ekologiska och varierar efter säsong. Baren har ett brett och noga utvalt sortiment av öl, vin och drinkar. Klubblokalen bjuder på musik, kultur och klubbar flera kvällar i veckan!
Lyran är vår version av ett urbant gästabud placerat i det levande Möllan. Våra lokala farmare, fiskare, samlare och jägare, detaljhandlare och ystare tillsammans med lokala och inte så lokala bryggare, vinmakare och cidermakare bidrar med sina bästa säsongsbetonade ingredienser. Vi kreerar vår bästa mat och våra bästa drycker utifrån vad vi har för dagen.
Beyond the restaurant’s deceptively rustic facade, architect Jonas Lindvall has created a dramatic interior that reflects the personalities and philosophies that make Bloom in The Park so unique. Opulent yet elegant, Lindvall’s contemporary setting evokes a luxury baroque feel; the ideal backdrop for the imaginative, refined culinary style of Bloom’s award-winning chef, Titti Qvarnström. Mixing tastes, textures and forms Titti creates spectacular compositions that are as pleasing to the eye as they are to the palate.
Front-of-house, the team is headed by Maitre d’hôtel, Igi Vidal. Noted for a celebrated career in the business and praised for his extensive knowledge in wines, Igi is also a true entertainer. He can read a dining room like a musician reads a delicate concerto, while his warmth and hospitality leaves no one untouched.
Att komma in i det lilla caféet och mötas av den familjära och lättsamma stämningen och den fantastiska doften av hembakat får vem som helst att bli fikasugen. Att bestämma vilken kaka man vill ha ger lätt beslutsångest – när allt ser och doftar så gott. Oavsett vad man väljer så kommer man inte att bli besviken – allt smakar lika gott som det doftar. Här finns även utvalda prylar som man kan köpa med sig som present till någon man tycker om eller varför inte sig själv!
På kaka på kaka hittar man noga utvalt kaffe och te, goda mackor, enklare luncher som varierar vecka till vecka och olika sorters kakor. Kanelbullar och tårtor – men det är främst de fantastiska småkakorna som ofta väcker nostalgi från barndomen – en nostalgitripp tillbaka till kafferepen hemma hos mormor eller farmor. Det som gör kaka på kaka ännu mysigare är att hit kommer alla generationer, från nyblivnamammor med sina nyfödda till folk som pausar sina arbeten för att äta lunch samt den äldre generationen som är uppvuxna på de fantastiska småkakorna.
Kaka på kaka startades under våren 2013 av Milo. Passionen för bakning har alltid funnits i hennes liv och drömmen om att öppna ett eget café har funnits i tankarna så länge hon kan minnas. På kort tid har kaka på kaka blivit populärt och i den lilla lokalen med bara 10 sittplatser är det ofta fullt. Efter några månader var kaka på kaka med i ”Sveriges bästa caféer 2013” som gjorts av prestigefyllda White guide. Och i år fanns de med igen med utmärkelser som ”hjärtecafé” och ”utmärkt utbud av bakverk”.
I vår del av landet har vi förmånen att ha välsmakande, färska råvaror precis runt knuten. Därför låter vi vår meny fyllas av lokala ekologiska råvaror som följer årstidernas skiftningar och serverar alltid det bästa som Skåneland och Danmark har att erbjuda, just för stunden.
Varje rätt på menyn är komponerad med endast tre noggrant utvalda huvudingredienser.
Allt för att lyfta fram smakerna av söderns utsökta primörer så mycket som möjligt. Då rätterna varierar beroende på vilka ingredienser som är bäst för säsongen kan det hända att det vi serverar för dagen avviker från menyn du hittar här på sidan.
Välkommen till Snapphane – Skånes mest säsongsanpassade bistro.
Malmös kultur- och nöjespalats i hjärtat av Folkets Park. En mötesplats där alla ska känna sig välkomna!
Moriska Paviljongen drivs sedan 2011 av Re:Orient kulturförening; Nordens största arrangör av kultur- och nöjesevenemang med fokus på Mellanöstern, Nordafrika och Balkan.
Vi erbjuder Bistro, Event & konferens, Konsert- och kulturprogram samt Nattklubb.
Den dagliga verksamheten på “Moriskan” rymmer en mängd kulturprogram såsom Jazz, Swing, Stand Up, Soul, Samtal/debatt, After Work, Konserter och Nattklubb. Programmet presenteras tillsammans med olika arrangörer, där Moriska Paviljongen fungerar som en gästspelsscen för föreningar, företag och enskilda arrangörer.
Vår vision är att vara ett hus för alla och gemensamt med andra skapa en plats som visar kraften och glädjen i ett blandat Malmö!
Moriska Paviljongen drivs med stöd av Malmö stad, Kulturrådet och Re:Orient AB.