Hos oss hitta du lokala nyheter från hela Skåne, men även en del riksnyheter som berör Skåne. Du som läsare är inte begränsad till något utgivningsdatum, utan vi levererar aktuell information alla årets dagar. Vi publicerar också information om besöksmål i Skåne, från museer och parker till restauranger och hotell. Dessutom kan du hitta information om evenemang och utställningar i Skåne, från konserter och festivaler till sportevenemang och kulturevenemang. Vi smyger gärna också in lite historia i våra artiklar och i beskrivningarna av besöksmål.

Alla våra läsare är lika viktiga

Skåne Plus är alltid gratis och erbjuda alla samma innehåll. Vi brukar säga att hos Skåne Plus är alla våra läsare Plus-läsare. 

Här är några av de saker som man kan hitta på Skåne Plus:

  • Lokala nyheter från hela Skåne
  • Information om besöksmål i Skåne
  • Information om evenemang i Skåne
  • Sportnyheter om de skånska lagen och utövarna

Skåne Plus är en bra resurs för alla som vill veta mer om Skåne. Webbplatsen och appen är lätta att använda och erbjuder ett brett utbud av innehåll.

Här är några specifika exempel på innehåll som du kan hitta på Skåne Plus:

  • Nyheter om den senaste utvecklingen i den skånska politiken
  • Information om nya butiker, restauranger och hotell som har öppnat i Skåne
  • Klimat, miljö och teknisk utveckling
  • Evenemangstips för allt från musik och kultur till sport och natur

Vår webbsida och alla våra sociala media använder logotypen eller symbolen för Skåne Plus:

Vår historia

Vi startade i Skanör Falsterbo 2012 och blev fort den viktigaste webbtidningen för information om vad som hände lokalt på Falsterbonäset. Vi publicerade nyheter, reportage och presenterade massor av lokala evenemang. Vår framgång gjorde att vi tog steget ut till att omfatta hela Skåne 2016. i samband med vårt tioårsjubileum bytte vi ut vår tidigare logotyp (emaljskylten) till vår nuvarande. Genom att blanda färgerna gult och rött från den skånska flaggan har vi fått fram vår accentfärg som används i ringen runt plustecknet.

Under 2023 blev vi en officiell nyhetskanal i Google Nyheter.

Vår webbtidning har från start drivits helt på frilansbasis och kommer att fortsätta så. Vi vill vara politiskt obundna och helt fristående från de traditionella mediebolagen och dagstidningarna. Det gör givetvis att vi inte har något presstöd eller andra bidrag, utan står på vår egna ben. Därför är det givetvis nödvändigt med annonser för att dra runt våra löpande kostnader.