Bitarna faller på plats för utökad polisutbildning i Malmö

Av:

Målsättningen att utbilda många fler poliser gör att Malmö Universitet satsar på att utöka antal platser till utbildningen med start hösten 2025. Ett steg i planeringen är givetvis ändamålsenliga lokaler, så Malmö universitet har nu tecknat avtal om 4 900 kvm i Kranen 4 i Dockan, Malmö, där polisstudenter kommer att utbildas. Avtalet omfattar tio år.

Malmö universitet och dess polisutbildning är redan idag hyresgäst hos Wihlborgs i Dockan och har utbildat poliser sedan 2019. I och med det allmänt ökade behovet av examinerade poliser har antalet utbildningsplatser på Polisprogrammet vid Malmö universitet utökats, vilket också påverkar behovet av utbildningslokaler.

Kranen 4 ligger i nära anslutning till de befintliga utbildningslokalerna i Kranen 2. Fastigheten har också ett speciellt läge längst ut i Dockan med närhet till havet, marinan, restauranger, service och en blandning av offentliga verksamheter och huvudkontor.

Fastigheten kommer certifieras enligt Miljöbyggnad iDrift och förses med solceller på taket.

– Med de nya utbildningslokalerna gör vi plats för fler polisstudenter och vi är stolta över att nu kunna bidra ytterligare till samhällsutvecklingen, säger Caroline Mellgren, föreståndare för Enheten för polisiärt arbete på Malmö universitet.

– Vi är glada att Malmö universitet utökar hos oss och att Kranen 4 blir en del i att möta nya, viktiga samhällsbehov. Med sina funktioner och sitt läge blir fastigheten ett bra komplement till Malmö universitets befintliga lokaler. Polisutbildningens utökade närvaro får också positiva effekter för Dockan med ytterligare liv och rörelse i området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

ANNONS (EXTERN LÄNK)