De stora svenska fotbollsserierna toppas av skånska lag

Av:

I alla de stora svenska fotbollsserierna ligger det skånska lag i toppen. Skånsk fotboll går på högvarv och det ser bättre ut än någonsin. Ofta är det herrarnas allsvenskan som får störst rubriker, men i år är det damallsvenskan som är helt överlägsen med FC Rosengård i topp. Vi har bara kommit halvvägs på säsongen så mycket kan fortfarande hända på vägen till seriernas slut.

Damallsvenskan

Vi har varit bortskämda med ett starkt FC Rosengård förutom förra säsongen. I årets damallsvenskan har de inlett på ett helt makalöst sätt. Efter 13 spelade matcher har de vunnit samtliga. Ett rekord givetvis, och en måldifferens som ingen hade kunnat förutse. 58 gjorda mål och endast 3 insläppta mål visar deras totala dominans och en placering i toppen av tabellen. BK Häcken hänger på ganska bra som tvåa i tabellen. Vi har inte mindre än fyra skånska lag i damallsvenskan Kristianstads DFF är de som hänger på bäst och ligger för tillfället på en fjärde plats. Vittsjö och nykomlingen Trelleborg har hittills haft en tuff start.

Superettan

Superettan är intressant i år med Landskrona BoIS i toppen av tabellen. Ett Landskrona som har visat att de kan och vill spela fotboll på en högre nivå. Kul och det känns som om de har tagit över efter att Helsingborg och Trelleborg fallit ner. Kan vi få se Landskrona i Allsvenskan nästa år? Hur kul hade det inte varit om Malmö åter fick skånskt motstånd i Allsvenskan.

Allsvenskan

Dominansen från Malmö FF och topplaceringen i tabellen ger hopp om en nytt guld till Malmö, men inget är avgjort. Det finns flera lag som kan arbeta sig upp i toppen och störa Malmös topplacering. Ibland tappar Malmö fokus i matcher som borde vara enkla och det oroar lite. Malmö kommer nu också spela Champions League med start den 23 juli 2024 och den 30 juli 2024. Vi får hoppas på en fortsatt bra säsong, bra fokus och en ny serieseger för Malmö.

Tabellerna

Damallsvenskan

Superettan

Allsvenskan

ANNONS (EXTERN LÄNK)