Grattis S:t Petri ungdomskör till vinsterna i Prag

Av:

Förra veckan reste S:t Petri Ungdomskör – SPUK och körledare Karin Oldgren till tjeckiska huvudstaden Prag, där de deltog i den internationella körtävlingen Musica Orbis Prague Festival 27 juni–1 juli. I måndags återvände de glada och stolta hem till Malmö med ett guld, ett silver samt juryns specialpris för ”Bästa program”.

Körer från hela världen tävlade förra veckan i Musica Orbis Prague Festival i kategorierna ”Unrestricted” (Obegränsad), ”Sacred” (Sakralt) samt ”Folklore” (Folkmusik). Dessutom delades juryns specialpriser ut. S:t Petri Ungdomskör tilldelades guld i den första kategorin ”Unrestricted”, silver i den andra kategorin ”Sacred” samt mottog juryns specialpris för ”Bästa program”.

Om S:t Petri ungdomskör (SPUK)

S:t Petri Ungdomskör – SPUK är för sångare i åldrarna 14–24 år som vill utvecklas som sångare och i att uttrycka sig sceniskt. Kören sjunger främst klassisk musik, men även andra genrer såsom musikal. Kören samarbetar regelbundet med solister, musiker och regissörer. SPUK sjunger i gudstjänster och konserter i S:t Petri kyrka, men ger även konserter på andra håll i staden och i Sverige. Kören har medverkat i radio och film samt tävlat framgångsrikt i europeiska körtävlingar.

ANNONS