Guldet är himma!

Av:

Stort grattis till Malmö FF som trots mycket stök spelade en bra match och aldrig gav IF Elfsborg en chans under matchen.

Efter en dramatisk avslutning på Allsvenskan kom äntligen guldet till Malmö igen. Malmö FF hade det tufft i slutomgångarna i Allsvenskan och förlorade poäng i matcher som borde varit självklara vinster.

Nästa sista omgången en rysare

I näst sista omgången var det dock stabila BK Häcken som stod för motståndet. Malmö FF hade möjlighet att på egen hand säkra guldchansen men föll tungt på bortaplan. Nu hängde guldet löst och ett mirakel behövdes för att inte IF Elfsborg skulle säkra guldet innan sista matchen i Malmö.

Miraklet stod Degerfors för som lyckas spela oavgjort mot IF Elfsborg och därmed levde guldchansen vidare för Malmö. Malmös placering med tre poäng efter IF Elfsborg, men med bättre målskillnad, gjorde att Malmö FF nu kunde se fram emot en final i Malmö.

En riktig final i Malmö

Förutsättningarna inför söndagens final mellan Malmö FF och IF Elfsborg var att tre poäng var ett måste för att vinna Allsvenskan. Det blev en stökig tillställning trots nya regler om väskor och påsar, samt nät framför ståplatsläktarna. Malmö FF spelade en match med kraftigt övertag och bollinnehav. Det blev till slut en straff som var matchens enda mål. Det bör noteras att IF Elfsborg inte lyckade få till ett enda skott på mål.

Mer ansvar från klubbarna och arenorna

Tyvärr var det några av supportrarnas dåliga uppträdande som etsade sig fast som minne från matchen. Det timmes långa avbrottet på matchen och pyroteknik i massor, brandlarm och hela skandalpaketet var fullbordat. Det är på tiden att klubbarna och arenorna tar mer ansvar för sina supportrars dåliga uppträdande och tar i med hårdhandskarna och stänger av dem från alla matcher. Polisen kan inte stå ansvariga för det här uppträdandet.