Skåne Plus
På fredag öppnar den stora samlingsutställningen ”Konst på Luftkastellet” som just nu byggs upp

På fredag öppnar den stora samlingsutställningen ”Konst på Luftkastellet” som just nu byggs upp

Nu är väntan äntligen snart över. Den stora samlingsutställningen ”Konst på Luftkastellet” byggs just nu upp och på fredag öppnar portarna. Utställningen är ett återkommande evenemang på Luftkastellet. Två gånger om året får besökarna möjlighet att se konst i blandade stilar från 50-60 konstnärer från Sverige och även några från utlandet. Det är fri entré, så tag med hela familjen för en trevlig avkopplande utflykt. Luftkastellet som ligger vackert i närheten av brofästet är en ljus och luftig lokal med tio meters takhöjd som är perfekt för en intressant konstutställning.

Avkoppling med mat, ett glas vin eller en god fika

Som besökare får du se inspirerande konst i form av bildkonst i olja, akryl och akvarell, foto, keramik och glas. När du börjar bli trött i benen kan du avnjuta en god fika eller mat. Under utställningsdagarna driver krögaren Peter Ringström kafé och restaurang på Luftkastellet. En restaurang med fullständiga rättigheter. På menyn finns varma och kalla rätter, desserter och kaffe med goda tillbehör. Efter en god paus kan du fortsätta att inspireras av alla utställarna.

Utställningen pågår under tre dagar mellan den 17 mars och 19 mars. På fredagen är det öppet mellan 15.00-19.00 och under lördagen och söndagen mellan 11.00-17.00.

Utställningen genomförs av Engleson Gallerier i samarbete med Kason Reklam.

Läs mer om evenemanget här: Konst på Luftkastellet