Terrorattacken mot svenskar i Belgien är fruktansvärd och vi tänker på offren och deras anhöriga

Av:

Igår kväll timmarna innan matchstart i EM-kvalet mellan Belgien och Sverige hände det obegripliga attentatet. Gärningsmannen sköt tre svenskar med ett automatvapen. Två av svenskarna avled direkt och en vårdas på sjukhus i Bryssel för sina svåra skador.

Terroristen publicerade video

I videoklippet säger han att “vi dör för våran religion”, att han “hämnas muslimer” och att han dödat svenskar. Han svär även trohet till IS.

Flera andra videoklipp har även fångat själva terroristattentatet, där man ser gärningsmannen iklädd en orange jacka och ett automatvapen.

Terroristens bakgrund

Gärningsmannen Abdesalem Lassoued (45 år) som specifikt riktat in sig på att döda svenskar som hämnd för muslimer har under morgonen skjutits av belgiskt polis på ett café i Bryssel.

Abdesalem Lassoued fick 2019 avslag på asylansökan i Belgien. Han har alltså levt under lång tid i utanförskap och illegalt i Belgien. Frågetecken väcks givetvis varför han fortfarande befann sig i Belgien.

Utvisningar är viktiga

Debatten i Sverige om att utvisa de som fått avslag på sina asylansökningar och att ange de som fortfarande befinner sig i Sverige illegalt är bevisligen viktigt. Att leva i utanförskap och illegalt i ett land ger inga positiva effekter. Att utvisa de som fått avslag på sina asylansökningar bör göras omgående så de inte kan etablera sig i ett parallellsamhälle där aggression och fanatism kan få växa fritt.

ANNONS (EXTERN LÄNK)