Höstens program för Norrvikens trädgårdar erbjuder en rad av färgstarka upplevelser
Höst på Norrvikens trädgårdar Foto: Anna Nyman

Höstens program för Norrvikens trädgårdar erbjuder en rad av färgstarka upplevelser

Hösten är en färgsprakande årstid. Det är som om naturen erbjuder sitt allra största fyrverkeri innan den går in i välbehövlig vila och återhämtar sig inför våren. På Norrvikens trädgårdar står parken i full höstskrud samtidigt som det erbjuds en rad upplevelser. Njut av trädgårdens skönhet och ta del av någon av alla aktiviteterna− Skördefest, Bröllopsglädje och Höstlovskul för att nämna några.

Äppelyra & Skördefest

Hösten inleds med en helg då äpplet står i centrum. Ta tillfället att lära dig mer kring beskärning av fruktträd och äpplets historia. Det utlovas olika former av aktiviteter som lämpar sig för hela familjen. Den 8 oktober är det premiär för Norrvikens Skördefest− en satsning då det lokalproducerade lyfts och står i fokus. Tillsammans med Båstad Bjäre Gourmet arrangeras en heldag då bönder och entreprenörer från bygden presenterar lokalproducerade läckerheter. Det kommer finnas möjlighet att prova på plats samt köpa med sig hem.

Tager du?

Under helgen den 21–22 oktober är det Bröllopsglädje på Norrviken. En dag då Norrvikens bröllopskoordinatorer finns på plats och ger tips gällande allt man kan tänka sig kring bröllopsarrangemanget – fotograf, florist och stylist tipsar kring bröllopsdukningar, bästa platser för bröllopsfotografering, blomsteruppsättningar, brudklänningar mm

Höstlovskul

Den 2–3 november blir det extra kul för barnen att besöka Norrvikens trädgårdar. Under Höstlovskul blir det höstpyssel, spökmysterium och ansiktsmålning. Lyssna även på Hasse och Monica när de läser spökhistorier för alla barn, torsdagen och fredagen 2–3 november. Dagar fyllda med aktiviteter för barnen samtidigt som parken bjuder på en rofylld känsla inför sin vintervila.

Samtidigt som specifika höstaktiviteter genomförs löper en rad utställningar parallellt. Micaels stora växthusfest går att njuta av fram till den 24 september och i Villa Abelin finns Sara Bergmans Besjälat tom den 29 oktober. I Halmhuset fortsätter Trädgårdsmästarnas inspirerande utställning där trädgårdsårets sju säsonger presenteras genom handfasta tips & råd. Missa inte heller Anna Starréns lekfulla installationer Florera en evighet i parken och förkovra dig i utställningen Världen i en trädgård.

Allt detta innan årets sista stora satsning tar fart och Vinter på Norrviken öppnar upp! Årets mest spektakulära evenemang då tusentals lampor och ljus lyser upp parken i vinterskrud. Mer information kring detta kommer inom kort.

Öppettider: september – 5 november, onsdag – söndag kl. 10-17.

Vinter på Norrviken 30 nov – 17 dec, torsdag – söndag kl. 16-21

Kalendarium

Beskärningskurs av äppelträd & föreläsning om äpplets historia – söndagen den 24 september
Pierre Nestlog, tar er tillbaka i tiden och berättar om hur man historiskt har odlat äpplen. En spännande resa som avhandlar äpplet som kulturbärare och viktig inkomstbringare i det småländska jordbruket kring sjön Åsnen. Vi följer ett år i ängen med sina fruktträd med alla de arbetsmoment som krävdes, såsom beskärning, fagning, ympning samt skörd av hö och frukt.

Kafferep med Hasse & Monica
19 sep, 17 okt & 14 nov
Musiktävling, gästartist, kaffe & kaka, sång, musik och mycket skratt.
Under höstlovskul kommer Hasse och Monica att läsa spökhistorier för alla barn, torsdagen och fredagen 2–3 november kl. 13.00, 14.00 och 15.00.

Skördefest
Den 8 oktober bjuder Norrvikens trädgårdar och Båstad Bjäre Gourmet in till skördefest.
Träffa bönderna & entreprenörerna bakom råvarorna och köp med dig lokala läckerheter hem. Dagen bjuder även på aktiviteter för barnen, trädgårdsvisningar samt föreläsning av Annika Christensen om hur man kan odla hälsa på liten yta.

Bröllopsglädje
Helgen den 21–22 oktober bjuder vi in till Bröllopsglädje på Norrvikens trädgårdar och visar upp alla våra möjligheter till att göra just er dag minnesvärd. Välkommen att samla inspiration, träffa några av de leverantörer som vi rekommenderar och ställ era frågor till våra bröllopskoordinatorer.

Höstlovskul på Norrviken 2–3 november
Välkommen till ett familjärt äventyr när Norrviken bjuder in till Höstlovskul.
Klura ut spökmysteriet men se upp för alla skelett och spindelnät! Ansiktsmålning för barnen båda dagarna mellan 12–14. Lyssna även på Hasse och Monica när de läser spökhistorier för alla barn, torsdagen och fredagen 2–3 november kl. 13.00, 14.00 och 15.00.

Utställningar

MICAELS STORA VÄXTHUSFEST
Micael Bindefeld, festarrangör, inspiratör och växtälskare dukar upp till fest för sina gäster i Norrvikens gröna växthus.
16 juni – 24 september

BESJÄLAT
Upplev Sara N Bergmans unika illustrationer och distinkta design under utställningen Besjälat i Villa Abelin.
6 april – 29 oktober

TRÄDGÅRDSMÄSTARNAS
Norrvikens trädgårdsmästare har flyttat in i Halmhuset. Här delat de med sig av kunskap, inspiration och handfasta tips. Trädgårdsmästarnas följer parkens almanacka, berättar om parkens sju säsonger och ger förslag på trädgårdslitteratur
och verktyg.
28 april – 29 oktober

VÄRLDEN I EN TRÄDGÅRD
En utställning om Norrvikens trädgårdar och grundaren Rudlf Abelin, tiden, människorna bakom och runt honom.

FLORERA EN EVIGHET – ANNA STARRÉN
Upptäck Annas lekfulla installationer i parken och låt den spegla dina inre drömmar.
18 maj – 29 oktober