Kallbadhus till nästa sommar i Skanörs hamn

Nu är vi äntligen igång efter några års väntan! I augusti 2013 tog kommunstyrelsen beslutet att Skanörs hamn äntligen får ett Kallbadhus och vi fick möjligheten att genomföra projektet. Det har tagit tid att få detaljplanen på plats. Under tiden som planarbetet har pågått genomfördes projekt med att uppföra Badhytten mitt bland sanddynerna i Skanörs hamn. Badhytten har blivit en succé och vi är otroligt stolta över projektet och den utveckling vi sett de senaste 3 åren i Skanörs hamn med nya krogar, kommunen som investerat i nya badbryggor och det stora engagemang som finns för att utveckla Skanör och Falsterbo till en attraktiv destination. 

– Det har hänt mycket positivt i Skanörs hamn de senaste åren och det är oerhört roligt att utvecklingen i hamnen fortsätter. Ett kallbadhus blir ett efterlängtat och efterfrågat tillskott och kommer skapa ytterligare liv och rörelse i hamnen under hela året, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler

Men nu tar kallbadhuset fart med initiativtagare och investerare som har stark anknytning till orten. Vi arbetar just nu tillsammans med arkitekterna och inredarna så att vi kan inviga kallbadhuset till sommaren 2020. Intresset för ett kallbadhus i Skanör är stort och har efterfrågats länge.

Skanör-Falsterbo har en lång tradition som badort och lockar varje år många besökare som vill njuta av denna fantastiska plats. Med detta nya projekt förstärks attraktionen, vilket ska komma både besökare och boende till gagn. Initiativtagarna till projektet är båda uppväxta och återflyttade till orten och drivs av att utveckla platsen framåt. ”Vi vill med det nya kallbadhuset stärka Skanörs hamn som en attraktiv mötesplats året runt”, säger Nicholas Hörlin.

”Skanör-Falsterbo är världens bästa plats att vistas på tycker vi, Vi är många barnfamiljer som valt att återvända men också många nyinflyttade och sommargäster som har samma önskan”, fortsätter Hörlin.

”För oss har det varit viktigt att jobba fram ett förslag som går att genomföra och som bär sig ekonomiskt med ett starkt koncept. Eftersom vi dessutom har både våra föräldrar och barn här så har vi en god bild av vad som efterfrågas”, säger Daniel Krook. ”Ett stort hjärta för platsen och en långsiktig plan präglar investerarna och oss”, fortsätter Krook.

Konceptet bygger på ett kallbadhus på land med separata avdelningar för herrar och damer. På takterrassen kommer det att finnas möjlighet att tillsammans herr och dam att sola och slappna av i en uppvärmd pool med utsikt över sundet. Kallbadhuset placeras på hamnens norra sida precis öster om ”Stens brygga”.

Ett större utbud i hamnen ger en större dragningskraft och får fler att stanna längre. ”Vi ser även en tydlig hälsotrend växa fram och den vill vi gärna följa. Vi hoppas att kallbadhuset med café skall bli en naturlig mötesplats för folk som är aktiva”, säger Nicholas Hörlin. Vi arbetar mycket medvetet med att skapa arkitektur och ett koncept för kallbadhuset som liksom Badhytten projektet harmoniserar väl med sin omgivning och kan erbjuda alla människor något unikt.

Kallbadhuset kommer att ha öppet året runt. Här kan man efter ett härligt bad oavsett årstid få njuta av en uppfriskande gingershot eller ett glas vin i solen med den fantastiska utsikten över sundet, Kallbadhuset har alla förutsättningar för att bli en succé. ”Vi är glada för det stora intresset som finns för ett kallbadhus och nu ser vi fram emot en invigning till våren 2020”, avslutar Hörlin och Krook.

Vill ni följa projektet ta en titt på: https://kallbadet.com/fran-ide-till-kallbadhus/