Pernilla Anderberg föreslås bli ny stadsdirektör i Landskrona stad

Av:

Pernilla Anderberg, för närvarande tillförordnad stadsdirektör, föreslås bli ny stadsdirektör i Landskrona stad. Det formella beslutet tas av kommunstyrelsen den 25 september.

Ett 40-tal kandidater har sökt tjänsten som stadsdirektör i Landskrona stad. Efter en gedigen rekryteringsprocess, där samtliga kommunalråd har involverats, har nu Pernilla Anderberg föreslagits som slutkandidat.

– Flera kvalificerade kandidater har sökt tjänsten, men Pernilla Anderberg är den vi anser vara bäst lämpad för rollen. Hon har en stark förankring i både organisationen och i Landskronas näringsliv, hon är en stabil och kompetent ledare och hon väl lämpad att driva Landskronas utveckling vidare, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Pernilla Anderberg tillträdde år 2017 som vd för bolaget Tillväxt Landskrona, ett kommunalt bolag som drivs i samverkan mellan näringslivet, Landskrona stad och Arbetsförmedlingen. Hon har även haft rollen som arbetsmarknadschef i Landskrona stad. Tidigare har hon varit HR-chef inom industrin och haft uppdrag i Bryssel för Utrikesdepartementet. Pernilla Anderberg har en fil. mag. i statsvetenskap från Lunds universitet.

Kommunstyrelsen utser formellt ny stadsdirektör i ett extrainsatt sammanträde den 25 september.

ANNONS (EXTERN LÄNK)