Skåne Plus
Räddningstjänsten i Skanör övar med sin nya RescueRunner

Räddningstjänsten i Skanör övar med sin nya RescueRunner

Räddningstjänsten i Skanör hade en övning med sin nya RescueRunner för några dagar sedan. Övningen gick ut på att snabbt komma på plats och ta upp person ur vattnet. Förberedelserna är viktiga inför den kommande bad och båt säsongen på Falsterbonäset. Tryggt att vet att hjälp finns om det behövs. Vi får dock hoppas att den inte kommer att behöva användas i skarpt läge.

Med den nya RescueRunner så kan räddningsstationen göra snabba och säkra räddningar i allt vatten runt hela Falsterbonäset.

Vill du följa Räddningstjänsten i Skanör finns de på Instagram @rtj_skanor

Räddningsstationer

I Vellinge kommun är brandmännen deltidsanställda. Det innebär att de har tjänster utanför räddningstjänsten, men att de har avtal med sin arbetsgivare om att de får lämna arbetet vid utryckning i räddningstjänsten.

I Vellinge finns fyra räddningsstationer:

  • Vellinge räddningsstation, Kompanigatan 14
  • Östra Grevie räddningsstation, Gamla landsvägen 3
  • Höllviken räddningsstation, Falsterbovägen 57
  • Skanör räddningsstation, Lotsplatsen 1A

Varje station har en platschef, som ansvarar för verksamheten och personalen. Räddningschefen Magnus Strid utgår från Trelleborg.

Räddningstjänstens uppdrag

Räddningstjänstens uppgift är att rycka ut vid bränder, trafikolyckor, farligt godsutsläpp och andra tillbud i omgivningen. Uppdraget är att skydda människoliv och egendom. Ibland får våra brandmän hjälpa närliggande kommuner när inte deras eget manskap räcker till.

Räddningstjänsten ansvarar också för tillsyn av brandsäkerheten på företag och i offentliga lokaler. Detta sker enligt lag och på bestämda tider.

 

285397729_505687578014686_3838667189844394755_n