Skåne Plus
White Guide Junior ger Möllevångsskolan utmärkelsen landets klimatsmartaste skolmat

White Guide Junior ger Möllevångsskolan utmärkelsen landets klimatsmartaste skolmat

White Guide Junior har utsett Möllevångsskolan i Malmö till Årets Klimatkök 2022.
“För att ni med små, smarta medel jobbar för att göra den klimatkloka, växtbaserade maten till det självklara valet för eleverna, och vänder deras skepsis till succé”, lyder motiveringen.

– Det är jätteroligt och känns extra viktigt för skolrestauranger att vi tog hem priset för Årets Klimatkök. Vi arbetar aktivt med att minska våra utsläpp av växthusgaser. Utmärkelsen är ett kvitto på vårt arbete, säger Maria Johansson, avdelningschef på skolrestauranger.

Skolrestauranger i Malmö stad har haft många nomineringar de senaste åren. Där har bland annat Möllevångsskolan funnits med tidigare. Just i år var skolrestauranger nominerade i kategorierna Årets Skolrestaurang och Årets Klimatkök.
– Skolrestaurangers medarbetare har de senaste åren haft stort fokus på arbetet med att involvera och samarbeta med både skola och elever. Målet att skapa den bästa måltidsupplevelsen för gästen. Det finns mycket engagemang, kunskap och arbetsglädje i verksamheten och jag tror också att det tillitsbaserade arbetssättet är en bidragande faktor. Det är tillåtet att prova nytt och hitta nya vägar, fortsätter hon.

– Att få bli vinnare i kategorin Årets Klimatkök är stort. En bekräftelse på att vi gör rätt saker i köket tillsammans med skolan. Konkurrensen är stor i landet. Vi är stolta över att vi med små medel, tillsammans kan skapa en bättre och hållbarare miljö, säger sektionschef Johan Roos.

Priset är viktigt för alla skolrestauranger i Malmö stad.
– Det betyder jättemycket för oss. Det blir ytterligare en bekräftelse för våra medarbetare runt om i staden som dagligen utför ett fantastiskt bra arbete, avslutar skolrestaurangers avdelningschef Maria.