150 ungdomar från 12 länder till Landskrona för en konferens

Av:

Nästa vecka står Landskrona värd för den årliga konferensen Caretakers of the Environment International. Då kommer drygt 150 ungdomar från 12 länder till Landskrona för att diskutera klimat- och hållbarhetsfrågor. Den internationella miljökonferensen Caretakers of the Environment International riktar sig till lärare och elever i åldrarna 13 till 18 år och har som mål att stärka intresset för hållbarhet bland unga.

– Konferensen är viktig eftersom den ger inspiration till ungdomar i både Sverige och utomlands att fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi är stolta över att välkomna deltagarna till Landskrona och ge dem möjlighet att utbyta erfarenheter och knyta kontakter för framtiden, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskronas stad.

Karin Warlin är förstelärare i naturvetenskap på Öresundsgymnasiet i Landskrona och ansvarig för konferensen.

– Syftet med konferensen är att väcka och stärka tonåringars intresse för hållbarhet, och få dem att själva agera och hitta kreativa lösningar. Under de här dagarna får de en bättre förståelse för varandra, de får redovisa sina lokala projekt och ser projekt från hela världen som de kan inspireras av, säger Karin Warlin.

Konferensens tema 2024 är ”Education, Regulation and Collaboration towards a Sustainable Future”. Programmet kommer bland annat att innehålla projektpresentationer, utställningar, diskussioner, workshops och utflykter. Deltagarna får också göra studiebesök på Marine Education Center, BorgWarner, Öresundskraft , Oatly och Tetra Pak.

Om Caretakers of the Environment International

  • CEI är ett internationellt utbildningsnätverk med medlemmar i nära 50 länder. Nätverket startades i USA 1986 med syfte att väcka ungdomars intresse och engagemang för miljöfrågor.
  • Den årliga konferensen samlar skolungdomar från hela världen.
  • Den svenska grenen av Caretakers of the Environment International startade 1994 och fyller 30 år i år.
  • Skånska lärare och skolungdomar har deltagit i årliga konferenser runt om i världen sedan 1994.
  • Mer information om konferensen och nätverket på caretakers4all.org och www.ceisweden.org

Programmet i korthet

24 juni
Invigningsceremoni, start kl 09.15, därefter workshops. Utställning av elevernas projekt framför Landskrona teater, kl 15.45-16

25 juni–27 juni
Projektpresentationer, studiebesök, utflykter

28 juni

Studiebesök och avslutningsmiddag

ANNONS (EXTERN LÄNK)