En matbutik i Hansa efter 25 års saknad

En matbutik i Hansa efter 25 års saknad
Husets historia började 1963 då det byggdes för boende, kontor och varuhuset Nordiska Kompaniet (NK). Varuhuset hade fullt sortiment och en välsorterad matavdelning i bottenplanet. I samband med att NK i Malmö lades ner 1991 försvann också matavdelningen. Så det är 25 år sedan det fanns en riktig matbutik i huset.

Nyöppnade ICA Supermarket Hansa drivs av Fredrik Asklund som är från Stockholm, 36 år och har jobbat med livsmedel sedan 1995.

Slider

-”Nu senast var jag på en ICA Supermarket med ungefär samma yta men omsättningsmässigt betydligt mer. Jag jobbade som butikschef och var där i 16 år. Jag brinner för den här branschen och älskar matlagning, mat och kvalité på råvaror. Jag vill att kunderna ska få kvalité till ett bra pris och kunderna ska också kunna hitta det där lilla extra”, säger Fredrik Asklund.

Vad fick dig att starta just i Malmö city och Hansa?

-”Jag läste att Hansa sökte en handlare och jag kände på en gång att en innerstadsmiljö, med hög färskvaruandel och nya koncept med saluhallskänsla men fortfarande en fullsortimentsbutik var intressant. Sen åkte jag ner och tittade på läget och det kändes helt rätt. Det är puls, folk rör sig i området hela tid, de cyklar, går och kör bil, men samtidigt är det en utmaning att få ner kunderna till nedre plan”, säger Fredrik Asklund.

Vad är unikt med butiken?

-”Koncepten med pizza, kök, salladsbar, vi jobbar med miljön men även all vardagsmat också. Vi har inte slängt ut blodpuddingen för att göra plats för det nya. Jag vet att det funkar med långa öppettider på andra platser, så vi vill erbjuda den servicen till Malmöborna också. Vi har öppet 8-22 alla dagar i veckan och med bemanning även i delikatessen och de andra manuella punkterna. Även om vi kanske inte har en person i varje manuell disk de timmar vi har få kunder så ska de i alla fall vara öppna”, säger Fredrik Asklund.

Fakta om öppettider och entré

ICA Supermarket Hansa är öppet 8-22 alla dagar och med entré från hörnet Malmborgsgatan och Stora Nygatan då övriga Hansa är stängt.