Skåne Plus
Ett av Malmös mysigaste evenemang börjar i kväll – Gallerihelgen med mingel och konst

Ett av Malmös mysigaste evenemang börjar i kväll – Gallerihelgen med mingel och konst

Nu startar det mysiga evenemanget som gör att du som besökare kan vandra runt i Malmös gallerier och utställningar. Det är en stämning och atmosfär som inte känns svensk, det minglas, dricks vin och snacks därtill medans du samtidigt kan se fantastiska konstutställningar.

Så ge dig ut på ett konstäventyr i kväll i Malmö! Vi kan rekommendera att du börjar med en samlingsutställning i kv Caroli på Galleri Engleson och från där vandra vidare till andra gallerier och utställningar.

Den 23 till 25 september bjuder Konstfrämjandet Skåne och Malmös mångfacetterade konstscen in allmänheten till ännu en version av årets främsta konsthändelse, Malmö Gallerihelg. Gallerihelgen erbjuder konstupplevelser med en spridning på tre dagar, och skapar möjlighet till festkväll med senare öppettider på fredagen.

Malmö Gallerihelg arrangeras av Konstfrämjandet Skåne med en förhoppning om att tillgängliggöra konsten och möjliggöra nya möten och upplevelser. En stor del av Malmös gallerier, konstinstitutioner och tillfälligt konstnärsdrivna initiativ håller öppet under gallerihelgen vilket skapar ett fantastiskt tillfälle för allmänheten att upptäcka Malmös mångfacetterade konstscen. Förutom redan etablerade gallerier och konstinstitutioner sker flera temporära händelser som öppna ateljéer, installationer och pop-up gallerier.

Några exempel från Gallerinatten 2017, klicka för större bild:

OM GALLERIHELGEN

Vad som nu är Malmö Gallerihelg startade år 1997 som en Gallerinatt och har sedan dess varit en årlig höjdpunkt för alla konstintresserade då gallerier och konstinstitutioner har gemensamt öppet under den sista helgen i september.

ÖPPETTIDER: FRE 18-22, LÖR-SÖN 12-16

LÄS MER HÄR: malmogallerihelg.se