Grattis Farah Abadi som blir Årets skåning 2022!
Farah Abadi är Årets skåning. Foto: Sven Lindwall

Grattis Farah Abadi som blir Årets skåning 2022!

Programledaren Farah Abadi tilldelas utmärkelsen Årets skåning 2022 av Stiftelsen Skåneländska flaggans dag och Kvällsposten.

Farah Abadi, 34, flyttade till Landskrona som femåring och bor i dag utanför Malmö. Sedan hennes karriär inleddes på radiokanalen ”Din gata” i Malmö har hon lett flera barnprogram och radioprogram. Bara i år har hon gjort succé som Oscar Zias sidekick i Melodifestivalen, hörts i radioprogrammen ”Karlavagnen” och ”Ring så spelar vi” och tävlat i ”På Spåret”. Få har kunnat undgå Farah Abadis smittande energi.

Det är Kvällspostens läsare och de som följer Stiftelsen Skåneländska flaggans dag som har röstat fram vinnaren.

– Det är väldigt roligt att få hylla Farah Abadi i år, en person som verkligen nått ut till våra läsare, säger Maria Rydhagen, chefredaktör på Kvällsposten.

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut av Stiftelsen Skåneländska flaggans dag sedan 1967, de senaste 13 åren i samarbete med Kvällsposten. Förra året tilldelades priset ryttaren Peder Fredricson. Bland tidigare vinnare finns namn som Peps Persson, Sanna Nielsen och Marianne Mörck.

Farah Abadi hyllas på Kiviks marknad den 18 juli, klockan 16.30 på stora scenen. Dessutom kommer ett porträtt att hängas upp på Malmö Airport.

– Farah Abadi är ett mycket bra val som Årets skåning! Det har verkligen varit hennes år och det är fint att se hur väl hon representerar Skåne, säger Göran Hansson, ordförande i Stiftelsen Skåneländska flaggans dag.

Så här skriver Stiftelsen Skåneländska flaggans dag om Farah:

Det är som alltid allmänheten som nominerat kandidaterna och sedan röstat fram den person som under året gjort god PR för Skåne och därmed gjort sig förtjänt av titeln Årets skåning. När Stiftelsen och Kvällsposten tillsammans räknat alla rösterna stod det klart att Farah Abadi är Årets skåning 2022.

Hon kommer att koras på stora scenen på Kiviks Marknad måndagen den 18 juli omkring kl 16:30. Alla är välkomna till Kivik för att fira henne.

Några motiveringar från alla de av er som har röstat i år:

”Hon är en naturbegåvning!”

”Hon är en fantastisk radiopersonlighet!”

”Hon delar med sig av sin person i radio och TV.”

”Hon bemöter barn och vuxna på samma professionella och inspirerande sätt både i radio och på TV.”

”Med kunskap, engagemang och värme möter hon sin publik.”

”En mer omtänksam och naturlig skåning får man leta efter.”

”En frisk fläkt i etern! Farah tar plats, är intresserad, frågvis och spontan. Hos Farah är skrattet alltid nära. En bättre representant för Skåne kan man inte hitta!