Skåne Plus
Tre finalister till årets Guldpalm har utsetts – Den 27 november presenteras vinnaren

Tre finalister till årets Guldpalm har utsetts – Den 27 november presenteras vinnaren

Turism bidrar till lokalsamhället i form av ökad sysselsättning, viktiga skatteintäkter och att en plats känns attraktiv och välkomnande. Den kan också vara ett värdefullt verktyg i ett strategiskt samhällsbygge. Visit Trelleborg arbetar tillsammans med besöksnäringen för att turism ska bidra till en hållbar framtid. Årets guldpalmsfinalister är utvalda för att de representerar en del av den resan.

Visit Trelleborg delar varje år ut ett pris till en besöksnäringsaktör som gör Trelleborg till en bättre plats att besöka. Strålkastarljuset ska sprida lite extra glans över de aktörer som gjort något särskilt för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Det kan vara någon som strävar efter att locka besökare året runt eller som vågat göra en satsning som gjort avtryck inte bara i Trelleborg, utan hela Skåne. Det kan också vara någon som är en stjärna på samarbete och frikostigt bjuder på sig själv och sin kompetens och på så sätt bidrar till att fler kan blomstra.

– I en hållbar och attraktiv destination måste alla ta ansvar för att bidra positivt till Trelleborgs framtid. Jag ser stor potential i att använda turismen som ett verktyg i de stora samhällsbyggnadsprojekt som kommer att prägla vår kommun under en lång tid framöver, säger Erik Lundström, Ordförande för Visit Trelleborg.

I år har allmänheten, bestående av både lokala trelleborgare och destinationens besökare nominerat sina favoritföretag till Guldpalmen. Av de 51 nominerade aktörerna har sedan en jury, bestående av tidigare vinnare och representanter från Visit Trelleborg, utsett tre finalister.

Finalisterna till årets Guldpalm är:

– Hos dessa tre aktörer ser vi just det som vi önskar premiera. Genom sin kreativitet och vilja till samarbete bidrar de till en smart och hållbar destination som är attraktiv för såväl besökare som oss trelleborgare, konstaterar Erik Lundström.

Årets vinnare av Guldpalmen tillkännages på skyltsöndagen den 27 november.

Årets jury:

Brahim Hsissi – VD Smygehus Havsbad, Camilla Waldenström – Ägare Grönby Gårdscharkuteri, Erik Lundström – ordförande Visit Trelleborg, Maarja Edman – VD Visit Trelleborg

Tidigare vinnare:
  • Guldpalmen 2021: Grönby Chark
  • Guldpalmen 2020: Smygehus Havsbad
  • Guldpalmen 2019: Hällåkra Vingård
  • Guldpalmen 2018: Lilla Beddinge Teater
  • Guldpalmen 2017: Bo Göran Andersson, arrangör av bl.a. Palmbussen och Palmtåget