Skåne Plus
Under lördagen invigs Davidhallsgatan efter en lång tids ombyggnad

Under lördagen invigs Davidhallsgatan efter en lång tids ombyggnad

Lördagen den 1 oktober invigs äntligen Davidshallsgatan efter en tid av ombyggnationer. Det firas med livemusik, gatuförsäljning, fika och aktiviteter för barn och vuxna.

Under festligheterna fylls gatan med tält och sällskapsspel, och musik av Bunny Brass Band. Alla besökare bjuds på kaffe och glass, och de minsta kan även få en ansiktsmålning, ett ballongdjur eller en pratstund med Mumintrollet och Lilla My som finns på plats. Invigningen pågår mellan klockan 12 och 18.

Ombyggnationen av Davidshallsgatan påbörjades förra hösten för att anpassa gatan för Malmöexpressen och för att skapa en bättre och mer hållbar kollektivtrafik. I slutet av oktober i år börjar Malmöexpressen linje 8 rulla på gatan. I samband med anpassningen anlades två enkelriktade cykelbanor för ökad trygghet för cyklister.

– Äntligen kan Malmöborna ta del av allt som händer på Davidshallsgatan igen, på ett lika enkelt sätt som förut. När ombyggnationen nu är klar är gatan både snyggare och säkrare för alla som rör sig där. Invigningen gör det möjligt att återupptäcka utbudet under festliga former, men ger också en välkommen skjuts åt det lokala näringslivet som kämpat på under ombyggnationen, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik och service och tekniska nämndens ordförande.

– Det är glädjande att vi nu kan fira invigningen av Davidhallsgatan tillsammans med Malmöborna. Ombyggnationen har möjliggjort ett efterlängtat cykelstråk i området samtidigt som det skapat bättre förutsättningar för kollektivtrafiken. Med fokus på ökad trafiksäkerhet och gröna inslag kommer Davidhallsgatan åter bli en trevlig plats för folk att mötas och för näringsidkare att bedriva sina verksamheter, säger Håkan Linné (L), vice ordförande i tekniska nämnden.