Helsingborg bjuder på ”Kryddad september”, en hyllning till kökskonst och dryckesglädje

Helsingborg bjuder på ”Kryddad september”, en hyllning till kökskonst och dryckesglädje

I en gemensam satsning som fått namnet “Kryddad september” bjuder besöksnäringen i Helsingborg med omnejd in besökare till ett program med allt från vinprovningar till cykelrundor med olika provsmakningar samt skördefesten Mikaeli marknad. Aktiviteterna pågår mellan 14 september och 1 oktober.

En aktivitet som sticker ut lite extra är “Winemakers Dinner med klassisk konsert”. Det är ett unikt samarbete mellan Helsingborgs Konserthus, vingården Lottenlund Estate och restaurangen K-Gränd. Kvällen inleds med en välkomstdrink tillsammans med Tina Berthelsen som driver Lottenlund Estate.

– Under vår winemakers dinner erbjuds en gastronomisk upplevelse med våra viner i kombination med K-Gränds utsökta mat. Kvällen är ett samarbete där alla tre aktörerna har ett gemensamt fokus: att överträffa gästens förväntningar. Ett unikt samarbete med upplevelsen i fokus, säger Tina Berthelsen.

Välkomstdrinken följs av en klassisk konsert av Helsingborgs Symfoniorkester för att sedan avslutas med en specialkomponerad middag på K-Gränd, som passar till Lottenlunds viner. Kvällen har döpts till “Sinnenas afton”.

– Vi har höga förväntningar på denna kväll där vi vill erbjuda en säsongsbetonad meny med härlig hemma-hos-känsla. Vi ser fram emot att vara en del av ett event där våra gäster får uppleva både kultur och gastronomi av högsta klass. Förhoppningsvis får vi även visa upp oss för en ny publik, säger Victor Magnusson som äger K-Gränd.

Smak av Lakrits återkommer

En annan större aktivitet i september är arrangemanget “Smak av Lakrits” som går av stapeln för fjärde året i rad. Bland annat anordnas en smakrunda, tillsammans med sju restauranger, där mat och lakrits bjuder på oväntade smaker. Besökare kan även starta kallbadssäsongen med bastuchill med lakritsskrubb.

Besöksnäringen i Helsingborgsområdet kraftsamlar

Besöksnäringen samarbetar mer än någonsin och satsar stort för att visa invånare och besökare vilket brett utbud som finns i Helsingborg med omnejd. Kryddad september bygger på den gemensamma bokningsplattformen GoToHUB som lanserades i våras. Där kan man enkelt boka olika boenden och aktiviteter, i nordvästra Skåne, på ett och samma ställe.

– Det är fantastiskt att se hur många aktörer som valt att gå med i plattformen. I och med det, får verksamheterna en helt annan synlighet för sina erbjudanden. Destinationen som helhet vinner på att visa ett brett utbud. Vad som gläder oss mest är att se hur olika aktörer går samman och skapar nya produkter tillsammans, berättar Evelina Johnsson som arbetar med marknadsföring och destinationsutveckling på Helsingborgs Stad.

Det finns flera aktiviteter som går att boka

På programmet står bland annat skördefesten Mikaeli Marknad på Fredriksdal Museer och Trädgårdar, cykelrundor med smakstopp med Travelshop, premium gin och lakritsprovning med trerätters middag på Brasseriet med Helsing Destillery och Lakritsfabriken, vinprovningar på Lottenlund Estate, Quiz, Krig och Kafferep på Dunkers Kulturhus samt lyxig lakrits och champagneprovning med Lakritsfabriken på Clarion hotel Sea U.

För bokning och mer information läs mer på:  Visit Helsingborg