Skåne Plus

Höststämning i Skånes Djurpark

Höststämning i Skånes Djurpark
Äntligen är alla aktiviteter i gång igen i Skånes Djurpark och ”Höst i Djurparken” är laddat med aktiviteter, höstäventyr och magisk stämning. Hjortarna är brunstiga och från Expediton UPP uppe bland trädkronorna kan man skåda ner i hjorthägnet.

Äntligen är alla aktiviteter i gång igen i Skånes Djurpark och programmet för ”Höst i Djurparken” är laddat med aktiviteter och höstäventyr för både stora och små. Magisk stämning, flera nyanlända älgar och en järvhane, nyfikna linderödskultingar, tio dagliga djurexpeditioner, trolljakt och gömda skogsspöken är bara något av det som möter gästerna i den höstvackra parken.

– Hösten är en härlig tid och skogen exploderar just nu färger. Vi inledde höstfirandet i helgen med mer än 2 000 gäster och det är härligt att återigen ha djurmatningar och alla andra aktiviteter som inte varit möjliga att genomföra under pandemin. Våra djurmatningar tillsammans med gästerna har varit efterlängtat både av oss och våra besökare, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark.

Djurparken bjuder i år in till höstfest pyntad med rekordmånga pumpor och sprakande färger i skogen. 11 ton pumpor smyckar parken och det finns även möjlighet att karva sin egen pumpa. I Fåret Shaun Land är alla aktiviteter öppna igen, traktorerna redo för rundturer och Fåret Shaun och alla hans vänner är på plats på bondgården.

Två nya älgkvigor, Sonja och Guinevere har precis flyttat in från Borås djurpark och snart anländer även en älgtjur från Kolmården. Utöver älgarna hälsas även järvhanen Jesper välkommen och flyttar hit ända från Frankrike! I oktober är hjortarna dessutom i full brunst med mycket aktivitet och brölande från hjorthägnen. Finast utsikt över hjortar och vargar får de äventyrslystna som tar sig upp bland hängbroar och utsiktstorn i Expedition UPP. Linderödsgrisarna Doris och Holger har fått nio nyfikna kultingar till glädje för gäster och djurvårdare. Liderödsgrisen är en hotad lantras som Skånes Djurpark har varit med och bevarat ända sedan 1952.

– Varm choklad, grillade marshmallows och äppelpaj har vi laddat upp med och vi fortsätter med den uppskattade trolljakten där alla barnen får i uppdrag att hitta och räkna skogstroll i naturen. Vi har även en trollverkstad där gästerna får karva en egen pumpa. Självklart är djuren, naturen och matningsexpeditioner i fokus. Vår mission är att undervisa om djur och natur samt föra djur och människor närmare varandra, säger Skånes Djurparks vd Glenn André Viste Bøe.

Höst i Djurparken pågår varje dag t.o.m. den 7 november. Även Camp Oak är öppet för övernattning på helger och lov för de som vill förlänga höstäventyret och stanna kvar när alla andra går hem och parken stänger.