Skåne Plus
Idag firar vi 10 årsjubileum – Läs om hur allt började

Idag firar vi 10 årsjubileum – Läs om hur allt började

Det är med stolthet vi idag firar vårt 10-årsjubileum. Jag började skissa på konceptet i december 2010 och skapade den första facebooksidan Skanör Falsterbo Plus. Efter många och långa möten med näringsidkare, Vellinge kommun och åsikter från boende i Skanör Falsterbo skapades webbsidan Skanör Falsterbo Plus. Webbsidan och facebooksidan gjordes officiell den 23 maj 2012.

För tio år sedan blev vi officiella

Efter den positiva lanseringen hade vi under sommaren 2012 en stor invigningsfest på Falsterbo Strandbad. Det blev en reklampelare för Skanör Falsterbo, lokala evenemang och händelser. Många följare såg hur trevligt det är att läsa om allt positivt som händer och dessutom på förhand veta vilka evenemang som kommer.

Utökat område

Efter 4 år tog vi steget vidare med sidorna Höllviken Plus, Vellinge Plus, Malmö Plus och Skåne Plus. För att enklare administrera och publicera började vi skissa på att göra Skåne Plus till den övergripande webbsidan. Dessutom planerades för en webbtidning som skulle publicera fler nyheter för hela Skåne.

Vi har fortfarande kvar våra grundidéer att lokala nyheter ska blandas med evenemang, historia och intressanta besöksmål på ett positivt sätt.

Logotypen har förändrats med tiden

Observera att ursprungliga domänen sfplus.se inte är giltig längre utan idag är det skaneplus.se som gäller.

 

Under pandemi-åren skapades webbtidningen

Under en rådande pandemi blev det uppenbart att evenemangen var helt inställda och vi ville ge mer liv år webbsidan. Vi började därför skapa en bättre plattform och blev klar med nya utseendet under hösten 2021. Nu har vi en plattform och ett utseende som gör att vi kan egenproducera artiklar på en enklare sätt och även ta hjälp av fler lokala skribenter.

Mobilen är idag helt dominerande

Med dagens statistik ser vi att 92% som besöker vår webbtidning gör det via mobilen. Det är ett helt annat scenario än när vi började för 10 år sedan. Därför är webbtidningen nu mobilanpassad och enkel att navigera. Vi gör det enkelt för dig att klicka vidare var du än befinner dig i vår webbtidning.

Nu när pandemin förhoppningsvis har lugnat ner sig och evenemangen börjar ta fart ser vi ljust på framtiden. Webbtidningen börjar bli levande igen och vi presenterar många trevliga evenemang. Nyligen introducerade vi mörkt tema som en del mobilanvändare föredrar. Men mörkt tema fungerar utmärkt på datorn också.

Bara positivt får en del kritik

Vi har alltid stått för en positiv anda. Positiva nyheter, härliga evenemang och underbara besöksmål. Det är så vi vill presenter underbara Skåne. På tal om underbara Skåne så är det en facebooksida vi köpte 2021 som gav oss ett tillskott på 29 000 följare.

Rent journalistiskt får vi kritik för att vi inte publicerar negativa nyheter, men det bryr vi oss inte om. Det kan ni läsa om i de tråkiga snabbdöende morgontidningarna med feta presstöd. Vi står på egna ben och kommer alltid att förbli gratis för läsarna.

Stolta över vår ökning

Vi har nått långt sedan starten. Efter första sommaren 2012 hade vi 300 följare på facebook, nu har vi 100 000 följare på våra facebooksidor och de grupper vi administrerar. Dessutom har vi fler än 250 000 följare i grupper där vi har publiceringsrätt. På webbtidningen har vi 300 000 lästa inlägg i veckan och på google har vi flera miljoner träffar sedan starten.

Ni läsare är viktig för oss, TACK!

Eftersom vi är helt gratis för läsarna är det viktigaste för oss att ni delar och berättar om oss så vi kan växa ännu mer och ännu fortare.

STORT TACK TILL ANNONSÖRERNA SOM GÖR SKÅNE PLUS MÖJLIGT!

Med tacksamhet

Mårten Larsson