Skåne Plus
Res i Skåne med regionbussar, lokalbussar och tåg hela sommaren med sommarbiljettenFoto: Skånetrafiken

Res i Skåne med regionbussar, lokalbussar och tåg hela sommaren med sommarbiljetten

Den populära sommarbiljetten släpptes den 1 juni och gäller under perioden 15 juni till 15 augusti. Sommarbiljetten som har bytt namn genom åren, ni kommer kanske ihåg JoJo Sommar eller Sommarkortet, är ett populärt sätt att resa obegränsat inom Skåne med regionbussar, tåg och lokaltrafik. Det är mycket prisvärt eftersom en vuxen (över 20 år) och två barn (under 20 år) kan resa med en sommarbiljett. 

I takt med att fler reser och rörligheten ökar tar Skånetrafiken ännu ett initiativ för att stimulera det kollektiva resandet och erbjuder för 23:e året i rad resenärer att resa i Skåne med sommarbiljetten.

– Försäljningen av sommarbiljetten ökade successivt före pandemin då vi sålde strax under 200 000. Kunderna hittar tillbaka snabbare än vad vi hade vågat hoppas på och nu när arrangemang och sommaraktiviteter kommer igång igen tror vi att detta erbjudande kan bidra ytterligare till att fler reser med oss och samtidigt stärka besöksnäringen i Skåne, säger Pernilla Lyberg, chef för försäljning och marknad på Skånetrafiken.

Sommarbiljetten infördes 1999, samma år som Skånetrafiken etablerades och var ursprungligen en idé som vidareutvecklades från Länstrafiken som ett sätt att ta vara på den lediga kapacitet som uppstod under sommaren.

I år lanseras biljetten tillsammans med webbsidan Restips som innehåller tips om resmål i Skåne. Webbplatsen som har gjorts i samarbete med Visit Skåne innehåller restips och har kopplats till kollektivtrafikens resrutter, vilket ska underlätta för resenärerna att planera även det praktiska med sina resor. Sommarbiljetten kan även betalas med Swish som infördes som betalalternativ i Skånetrafikens app februari 2022.

– Sommarbiljetten ger möjlighet till flexibelt, hållbart och gemensamt resande i hela Skåne för ett väldigt lågt pris, något som vi gärna vill unna våra resenärer. Det är ett erbjudande som funnits under lång tid och är väldigt uppskattat av skåningarna, säger Carina Zachau (M), ordförande i Kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

Kort om sommarbiljetten

Sommarbiljetten 2022 hade säljstart den 1 juni.
Giltig i Skåne från den 15 juni till den 15 augusti. Priset för sommarbiljetten är 749 kronor. Används den varje dag blir resekostnaden cirka 12 kronor / dag oavsett sträcka.